Zobrazit plnou verzi příspěvku: VYKROZNAČ - PlotStamp

Kubeczka
12.07.2006, 07:14
Přeji všem pěkný den. Potřebuji programově spustit tisk buď s označením výkresu (např. Informativní výkres přes rohové razítko) nebo bez. Toto nastavení mám v souboru mm.pss v adresáři C:\Documents and Settings\Administrator.000\Data aplikací\Autodesk\Mechanical Desktop 2004\R16.0\csy\Support. Jenže tento soubor si AutoCAD uzamkne tím, že mu přiřadí atribut Read Only a pak programově (LISPem) ho nedokážu nastavit, aby výše uvedené označení aktivoval nebo potlačil. Všechny cesty mám ale nasměrovány jinam, než je uvedeno výše. Přitom tento soubor mm.pss je rovněž v adresáři C:\Program Files\Autodesk\MDT 2004\UserDataCache\Support, avšak s atributem Archive. Ale odtud ho AutoCAD nebere i když mám na tento adresář nastavenou cestu. Otázky tedy zní: jak přesměrovat AutoCAD na UserDataCache (v tomto případě)? Jak přimět AutoCAD, aby neměnil atribut tohoto souboru z Archive na Read Only? Když to takto nepůjde, tak jakým způsobem přepínat programově PlotStamp na Ano nebo Ne? Předem děkuji.

Vladimír Michl
12.07.2006, 09:03
s .PSS není potřeba manipulovat - stačí použít _-PLOTSTAMP _Yes/_No  -- viz:http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=1452

Kubeczka
12.07.2006, 09:57
Není to tak jednoduché: když mám nastaven PlotStamp na On, tak soubor mm.pss má atribut Archive, což je v pořádku a dostanu se ke všem volbám jak v dialogovém panelu, tak i programově. Ale v momentě, když v dialogovém panelu Plot vypnu PlotStamp (nebo programově nastavím na Off), tak mi AutoCAD automaticky nastaví atribut souboru mm.pss na Read Only. A při dalším pokusu už je dialgový panel PlotStamp zešedlý. V dialogovém panelu Plot ho můžu zapínat a vypínat, ale programově už NE. Tam mi nabídne volby Ok/Storno, což mi je na dvě věci a jsem ...... víte, kde. Takže co s tím? (Jinak mám AutoCAD 2004). Jdu to zkusit na další stanice s jinými verzemi.

Ferdinand
13.07.2006, 22:05
Já bych asi zařadil do toho lispíku(command "_shell"a zde dosovsky nastavil souboru (-ům) atribut na Archivovat...