Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vymazání reference ve výkresu

dusek
31.05.2012, 08:49
Dobrý den,vytvořil jsem si výkres v Inventoru, s pohledy, rozpiskou, razítkem. Potom jsem si chtěl vytvořit úvodní list a abych si ušetřil práci s vyplňováním razítka, tak jsem přeuložil již vytvořený výkres, pohledy a rozpisku smazal a uložil. Jenže teď jsem zjistil, že si výkres drží referenci na již smazaný výkres a dělá mi to tu neplechu. Je možné v Inventoru smazat kromě pohledů modelu i referenci na model? Aby výkres na ten model úplně zapoměl?DěkujiV.D.


Cheff
31.05.2012, 11:01
To je divné - dle mě by to měl jednoduše "zapomenout". Nemohl tam zůstat "vypnutý" pohled? (tzn. strom je opravdu prázdný?)

Nebo myslíte opravdu referenci na jiný výkres. Většinou do stromu přidává složku "třetích stran", ale to je v modelu u výkresu jsem s tím nepracoval, takže nevím.

Každopádně změnu modelu je možné vynutit "ztracením" (dočasným přejmenováním) starého zdroje výkresu. Tedy nachvíli přejmenujete původní sestavu (díl) a otevřete výkres. Během dotazu mu nakliknete nový zdroj a je hotovo. Nebo zkusit tento výkres uložit do Templates - při vytváření se automaticky zeptá na zdroj sám.

Cheff2012-05-31 11:03:23

dusek
31.05.2012, 11:16
Ve stromu mám pouze rámeček a razítko. Všechny pohledy jsem vymazal. Ani nic od třetí strany tam není. Pokud dám výkres zařadit, tak mi to vztáhne i model plus poddíly. Pokud dám nahradit referenci modelu, tak mi to ukáže, že tam nějaká reference je. Nahrazovat zdroj se mi nechce, potřebuji mít ten výkres prázdný. Pokud na to není nějaká rada, tak to můžu vytvořit znova, sice na tom ztratím nějaký čas, ale půjde to. Spíš mne zaráží, že si to tu referenci drží i po smazání modelu.


Vladimír Michl
31.05.2012, 15:24
Pro jistotu zkuste vypsat interní reference výkresu pomocí VBA makra z tipu:
http://www.cadforum.cz/cadforum/prehled-souboru-referencovanych-z-vykresu-inventoru-tip8660
 
Reference mohou být schované i v parametrech, iLogic kódu apod.