Zobrazit plnou verzi příspěvku: vypnutí dynamického zadávání při měření vzdálenost

novak_
18.10.2011, 16:36
Můžete mi někdo prosím poradit jak vypnout dynamické zadávání (DYN) při použití Měření vzdálenosti? Vždy se mi automaticky zapne když použiji tuto funkci. Při jiném kreslení (čáry, kružnice, kopírování,...) vše funguje normálně. DYN si buď zapnu nebo vypnu. Ale ikdyž mám DYN vypnuto a použiji měření, sám se zapne a po ukončení zase vypne. Při měření se dá také vypnout, ale musím to udělat při každém použití.Autocad 2011, 64 bit.Děkuji, Novák.

alfred
18.10.2011, 17:31

Asi si pouštíte příkaz pomocí menu a tam je nejspíše zadaná sekvence pro přepnutí dynamického zadání. Pouštějte příkaz zadáním příkazu do příkazové řádky [CMD]VZD[/CMD] (_DIST). Nebo si modifikujte CUI.Ještě dodatečně jsem si vyzkoušel to co jsem napsal a překvapeně jsem zjistil, že z menu se souští příkaz [CMD]MĚŘITGEOM[/CMD] (_MEASUREGEOM) a ten si spouší dynamické zadání. Já ale vždy používám příkaz [CMD]VZD[/CMD] (_DIST), který zůstává v normálním režimu.


alfred2011-10-18 17:38:48

novak_
19.10.2011, 14:40


Vše je tak jak píšete. Požívám ikonu na měření a spouští se příkaz MĚŘITGEOM (_MEASUREGEOM). Příkaz VZD funguje také jak uvádíte - bez dynamického zadávání.Bohužel nejsem zvyklí zadávat příkazy ručně a tak mi to moc nevyhovuje. Mohl byste mi poradit, jak vytvořit ikonu pro tento příkaz, protože v nabídce tato není. V lepším případě jak se dá modifikovat CUI pro příkaz MĚŘITGEOM (_MEASUREGEOM). Oproti VZD se mi na tom líbí že ukáže rozměry i na výkrese, bohužel se zapnutým DYN se s tím nedá zoomovat a tabulka často překrývá zobrazovaný úhel.