Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vytvoření podlahy v rodině

Jakos
09.04.2007, 23:16
Potřeboval bych vytvořit podlahu v rodině, takovou, jenž po vložení rodiny do projektu se stane součástí podlahy a přizpůsobí se jí. V CZ šablonách rodin na to sice existuje šablona "CZ Obecný model na podlaze", ale model jsem začal dělat v jiné šabloně (CZ Mechanické zařízení) a potřeboval bych tam dát podlahu dodatečně.  Lze to nějak?

IvanaV
14.04.2007, 16:49
odpoved uz asi necekate, ale pro vsechny ostatni...Pujde to, ale spis "obracene". Otevrete sablonu "...na podlaze" a vymodelovanou soucast tam bud zkopirujte nebo naimportujte.

Jakos
14.04.2007, 23:20
Řešení to je, ale pro můj případ bohužel nevyhovuje. Tu součást mám vymodelovanou tak, že má možnost změny několika parametrických rozměrů. Když to udělám tímto způsobem, tak součást sice načtu, ale je tam "natvrdo", tj. parametry v typech rodiny mi zmizí. V projektu bych pak musel takovou složenou rodinu vždy otevřít pro úpravy, potom ještě jednou rodinu součásti a teprve pak editovat rozměry namísto toho, abych si to jednoduše navolil ve vlastnostech.Mám ale pocit, že podlahu v rodně prostě vytvořit nelze, pokud si předem nevyberu tu správnou šablobu, stejné to asi bude u modelů na zdi.