Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zachování nastavení hladin připojeného Xrefu

slasid
31.10.2013, 18:33
Hezký večer,jde nějak zachovat nastavení hladin v připojovaném (podloženém) Xrefu?Příklad:Mám podkladní situaci složenou ze 13 výkresů (např. zaměření, průběh sítí ....), tyto jsou připojeny jako XREFY. V této podkladní situaci některé hladiny xrefů zmrazím, změním barvu, tloušťku čáry .... Podkladní situaci pak jako XREF připojím (podložím) do dalšího výkresu (např. koordinační situace) a ejhle :-( původní XREFY mají zase vše zapnuté (obarvené, tlusté) tak, jako ve zdrojovém výkresu (zaměření, průběhy sítí ...).Existuje nějaká elegantní finta, jak zachovat nastavení hladin XREFU i do dalších výkresů?S.

Mantlík
31.10.2013, 18:41

Mám pocit, že to řídí proměnná VISRETAIN

Mantlík
31.10.2013, 18:46

Ještě bych dodal, že připojovat xref složený z více výkresům není dle mých zkušeností nejvhodnější (mj. neuřídíte pořadí kreslení)

slasid
31.10.2013, 18:51
Děkuji za odpověď, ale tato proměnná to není. Ta "drží" nebo "nedrží" nastavení hladin XREFU pouze v konkrétním výkrese. Ale nemá vliv na další podložení.V mém případě asi takto:VISRETAIN = 1 by v pokladní situaci udrželo nastavení hladin XREFU i při přištím otevření podkladní situace.VISRETAIN = 0 nastavení nedrží pro příští otevření (respektive řídí se nastavením XREFU)Ale pokud pokladní situaci vloží jako XREF dál (do dalšího výkresu), tak na to již proměnná VISRETAIN vliv nemá.S.

slasid
31.10.2013, 19:03
[QUOTE=Mantlík]
Ještě bych dodal, že připojovat xref složený z více výkresům není dle mých zkušeností nejvhodnější (mj. neuřídíte pořadí kreslení)[/QUOTE]
Zrovna u těch podkladních situací mi to přijde elegantní.Když mi Škodovka nebo VW pošle situaci celého arelálu složenou z X situací (na každý PRD s prominutím) mají samostatné dwg, tak to skládat do jedné podkladní situace jinak než přes xrefy ...?No ale to je věc názoru a utíkáme od tématu :-).A i kdyby to byl jen jeden XREF, tak:1) Do výkresu A připojím xref X2) Nastavím ve výkrese A specifické vlastnosti hladinám XREFU X (jiné než ve zdrojovém výkresu X)3) Výkres A připojím do výkresu B a vlastnosti hladin XREFU X mohu ve výkrese B nastavovat znovuCo s tím?S.

splonk
01.11.2013, 08:14
Dobry den,zkuste overit, zda u vsech DWG (ve Vasem pripade A, X a B) mate nastavenou promennou VISRETAIN stejne, tzn. 1 - nastaveni teto promenne si pamatuje kazde DWG zvlast.... Zda se mi, ze je tam dulezity moment, kdy pripojujete vykres A k vykresu B... po ulozeni vykresu A s nastavenymi hladinamy XREFu X, anebo predtim, a hladiny v A ste upravoval "dodatecne"... (jsem si vedom bodu 3) ve Vasem poslednim prispevku - prece jenom to zkuste ;-)) Jinak ohledne pouzivani XREFu v situacich, se vsi uctou k panu Mantlikovi, ale delate to spravne! Samozrejmne, musite tam ohlidat par veci, predevsim, jak pise pan Mantlik, onen Draworder...zdravim   

slasid
01.11.2013, 09:16
Proměnná je všude nastavena stejně (1).Dokonce jsem si zkusil cvičně udělat výkresy X, A, B :-) a v X pouze jednu úsečku a stejně nic :-(S.

splonk
01.11.2013, 09:48
Ted jsem si to vyzkousel a... mate pravdu (ACA 2010)... Vidite, sice to hojne pouzivam, ale toto jsem asi nikdy nepotreboval tak ze jsem si nebyl jist... Ja ten "prepis vlasnosti hladiny" pouzivam vetsinou v poslednim "stadiu" (tzn v vykresu B eventualne C nebo D... nekdu je toho i vic :-)) Resenim je pak, ve vykrese A - kde ste si hezky upravily/prepsali hladini, pomoci "Layer State Manager" si stav hladin ulozit, vyexportovat jako *.las a pak ho naimportovat do vykresu B. Par kliku navic ale zarucene to funguje (napr. Hladina ve vykresu X s nazvem "LayerL" se ve vykrese A bude jmenovat "X|LayerL" a ve vykrese B taktez !!!!!)Zdravim

slasid
01.11.2013, 10:54
Krásná finta :-).Dokonce není třeba ani stav hladin exportovat do *.las, stačí jen uložit a importovat přímo z dwg.Máte malé bezvýznamné plus :-).S.

splonk
01.11.2013, 11:02
Oooo, velice dekuji :-)A ano, z DWG to lze taky... akorat je potreba si pamatovat ze ktereho :-). Soubor *.las se precejen lip hleda... U Vas to ale asi nebude problem ;-).Zdravim