Zobrazit plnou verzi příspěvku: zaciatky s AutoCAD

RadoT
16.01.2008, 11:26
Zdravim,
vedeli by ste mi odporucit nejaku knihu pre Architectural Desktop z pomerne sirokeho vyberu, napriklad z http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp=search&uQ=autocad&uCo=all  ?
uplny zaciatocnik nie som, pracoval som s AutoCadom na strednej, ale napriek tomu sa necitim byt pokrocili, skor by som potreboval nieco na styl "krok za krokom" pripadne ine rady a typy ako zacinat s CADom.
Dakujem

Ferdinand
16.01.2008, 12:54
 Dle mých zkušeností Vám mohu radit, že úplně na začátku se má sednout k PC, na kterém je nainstalován patřičný produkt a zkoušet a zkoušet a zkoušet...Na ten začátek plně postačuje Nápověda aplikace (hlavně když je v češtině). Ideálním řešením je kolega/přítel či jiná blízká osoba věcí více znalý (s vyšším stupněm znalosti - řekl bych "pokročilý"), který člověka vždy včas okřikne "na to teď nešahej" a je schopen udělit velice přesné informace (např. "teď zmáčkni tohle a pak klikni na tohle"). Literatury je plná  a každý si musí holt vybrat to, co ho nejvíc oslovuje či vyhovuje - každý má jiný přístup, jiné představy a jiné cíle...
Vím, že jsem Vám nepomohl, ale alespoň jsem se k tomu vyjádřil...
ED: Jo, konkrétněji snad ještě (když už se jedná o Architectural Desktop):
nejspíš se teda zaměřte na
http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp=search&uQ=Architectural+Desktop+&uCo=allFerdinand2008-01-16 12:57:56

mnementh
16.01.2008, 13:02
Souhlasim s Ferdinandem. Nedavno jsem vedl rekvalifikacni kurz pro autocad a jediny problem, ktery byl se "studenty" bylo jen to ze nemeli sanci opakovat ty zname rutiny jako kdy kliknou levym, kdy pravym a kdy mackat escape :o)Ja uprednostnuju knizku Mistrovstvi v Autocadu...ale jak rika manzelka prej sem divnej, tak to neberte jako etalon :)

zdrk
16.01.2008, 13:18
Člověk se musí rozhodnout sám jestli se něco naučí z knížka, nebo z praktického zkoušení (vzdy lepší). Pokoušel jsem se naučit cad jeden naprostý antitalent, který si za minutu nepamatoval co udělal - v tomto případě nepomúže knížka ani zkoušení.

Ferdinand
16.01.2008, 13:55
[QUOTE=zdrk]...si za minutu nepamatoval co udělal - v tomto případě nepomúže knížka ani zkoušení.[/QUOTE]
Musím oponovat- zkoušení vždy zabere, protože vždy vede k nějakému konkrétnímu výsledku, většinou k nesprávnému. A to je právě to, co Nováček potřebuje: co nejvíc si ošahat různé možnosti a přijít na kloub těm různým "fíglům", které vlastně ani žádnými "fígly" nejsou, protože jsou to prachsprosté zkušenosti - a ty nám nedá sebechytřejší knížka. Buď na to přijdu sám, anebo mi to řekne někdo zkušený. Pro mne snad nejcennější zkušenost je téměř výhradně typu "aha, blbě - takhle to nejde".Ferdinand2008-01-16 13:59:06

zdrk
16.01.2008, 16:01
Záleží na člověku. Onen antitalent neuspěl u více lidí, každý do vzdal, že je to nadlický úkol.

PepaR
16.01.2008, 16:56
Já naopak mám s knížkami špatné zkušenosti neboť se mi zdá, že často jsou to jen referenční příručka příkazů, ale netvrdím, že jsou takové všechy.
 
Hodně mi dalo, jak píše Ferdinand, když jsem seděl a zkušenější kolega mi sem tam řekl co a jak, jak to jde udělat lépe apod.
 
Do začátku je ale určitě nejaká kniha nebo tutorial vhodná(ý), ale je to hodně o zkoušení.
 
PS: Ten popis fíglů je geniální a naprosto sedí.

pine
16.01.2008, 20:30
Jestli můžu poradit, tak já začínal tak, že jsem si z knihovny půjčil Autocad 2000. Ke knize bylo i CD s přiklady. Postupně jsem zkoušel ty příklady. Potom jsem si domu koupil Autocad 2000 kdybych na něco zapoměl. A chce to kreslit, kreslit....