Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zkratka ESC

Joska
07.11.2008, 10:01
Přestala mi v Autocadu Lt2007  fungovat klávesice ESC (po změně desetinné čárky na tečku v numerické klávesnici).Pomůžete mi?

Vladimír Michl
07.11.2008, 10:42
Klávesa pravděpodobně negeneruje původní kód ESC. V jiných aplikacích funguje?

Joska
07.11.2008, 12:50
Myslím že ne.Momentálně jsem to řešil tak ,že jsem se vrátil o bod obnovení nazpět,ale zase mám tím pádem čárku na numerické klávesnici.

alfred
07.11.2008, 14:42
Pokud používáte klávesnici s desetinnou tečkou, která je pomocí úpravy registru (soubor *.reg), tak můžu říct, že se tím nesou problémy se špatně fungujícímy klávesami. Klávesy po nastartování nebo v průběhu práce znenadání nefungují nebo začnou fungovat špatně (místo ESC je libovolné písmeno, místo písmena třeba DEL....). Po navrácení registru do původního stavu (ruční vymazání klíče) vše funguje opět dobře. Myslím že se to již řešilo, zkuste hledat.

Ferdinand
13.11.2008, 10:33
Já tro řeším tak, že používám anglický jazyk (na hl. panelu dole vpravo - panel jazyků), do CS přepnu kl. zkratkou Ctrl+Shift, dalším stiskem Ctrl+Shift jsem zpátky v EN.

Kackac
14.11.2008, 13:52
Také jsem kdysi (a vydrželo mi to docela dlouho) přepínala CS/EN klávesnici, ale bylo to dost nešikovné, když potřebujete střídavě psát texty a používat tečku. Poté jsem zkusila decimal.reg, se kterým byly jen problémy. To, že tyto problémy způsobuje právě tahle změna v registru, jsem zjistila asi po dvou! letech, během kterých jsem notně nadávala na to, jaký mám krám notebook, a že nebýt toho, že na něčem dělat musím, tak by snad letěl z okna, po každém zapnutí počítače a někdy i během práce se mi zbláznilo několik tlačítek, většinou pomohlo několik restartů, někdy jsem to po desátém vzdala a nějakou klávesu prostě oželela. Teď používám "Microsoft Keyboard Layout Creator", protože mi ho Alfred v sekci hardware poradil, a bez problémů (jen nechápu, proč v excelu to píše čárku i přes nastavení tečky, že by Microsoft?:) )

alfred
16.11.2008, 09:21

[QUOTE=Kackac]jen nechápu, proč v excelu to píše čárku i přes nastavení tečky, že by Microsoft?:) [/QUOTE]Excel respektuje místní nastavení Windows v ovládacích panelech. Stačí nastavit jako desetinný oddělovač tečku. Mám, to takhle vyzkoušeno.Interně si Excel asi desetinnou čárku/tečku převádí na něco standardního, protože je fuk kde soubor otevřete. Zobrazí prostě aktuální desetinný oddělovač.Bohužel AutoCad se vůbec o něco takového ani nepokouší a místní nastavení úplně ignoruje...

Ferdinand
19.11.2008, 12:53
[QUOTE=Kackac]...bylo to dost nešikovné, když potřebujete střídavě psát texty a používat tečku. ...[/QUOTE]
Co s tím má společného tečka v běžném českém/anglickém textu (tj. ve Wordu)? Tečka je přece v obou případech (CS/EN) vždy na předposledním řádku 3. klávesa zprava.
Pokud používáte noťas, je lepší mít k tomu klasickou externí klávesnici.Ferdinand2008-11-19 12:54:38