Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zkratky - nenastavitelné v acad.pgp

TomPro
10.05.2017, 08:34
Ahoj / Dobrý den,funguju na AutoCADU Mechanicalu 2011 v české verzi - což je nejspíš ten problém.  Chci si nastavit zkratky a většina mi funguje. Problém nastane při zkratkách, které nejsou v tomto souboru obsaženy. Například power kóta, nebo příkaz Spoj (Join)..Např. power kótu jsem se tedy pokusil nastavit přez rozhraní CUI, jenže zde mi nejde nastavit kótu na jeden příkaz, ale na kombinaci kláves (shift+něco, ctrl+něco, alt+něco).Je nějaké řešení jak powerkótu dostat na jednu klávesu, např. na K? (můj téměř nejpoužívanější příkaz)Předem děkuji za radu, S pozdravemTomáš

Vladimír Michl
10.05.2017, 08:40

V ACAD.PGP můžete nastavit příkazové zkratky na všechny příkazy (přímé, ne makra) AutoCADu. V CUI můžete použít příkazy i makra, ale protože jde o "horké" klávesy (nevyžadují potvrzení Enterem), jde samozřejmě využít jen řídicí klávesy, ne běžně používané (např. k zadávání příkazů a textů).

TomPro
10.05.2017, 11:47
[QUOTE=Vladimír Michl]
V ACAD.PGP můžete nastavit příkazové zkratky na všechny příkazy (přímé, ne makra) AutoCADu. V CUI můžete použít příkazy i makra, ale protože jde o "horké" klávesy (nevyžadují potvrzení Enterem), jde samozřejmě využít jen řídicí klávesy, ne běžně používané (např. k zadávání příkazů a textů).[/QUOTE]Jak je tedy možné nastavit power kóty, abych je měl pod písmenem "k" s potvrzením např. entrem? Nevím co je to za typ příkazu. Jestli mi nedělá neplechu, že se jedná o Mechanical a to má své speciální příkazy někde zvlášť. Lze to nějak doplnit do souboru acad.pgp?  Zkoušel jsem to neumně přidat: K,        *POWERKOTA a bez úspěchu.

Vladimír Michl
10.05.2017, 13:12

Nemám teď Mechanical po ruce, ale podívejte se do příkazového řádku jaký příkaz se spouští při standardním vyvolání příkazu a ten pak napište do ACAD.PGP (nezapomeňte pak PGP znovu načíst).

TomPro
10.05.2017, 13:51
Super, doopravdy funguje, když si přidám příkaz: "k, *ampowerdim".Děkuji za rychlou a trefnou radu.S pozdravemTomáš rouza