Zobrazit plnou verzi příspěvku: změna stylu textu

Lubka
29.11.2007, 15:23
Dobrý den,
 
prosím o pomoc. V hotovém výkrese potřebuji provést změnu fontu  veškerého textu, kót, poznámek, značek svarů, drsností. Změnu provedu přes Pomůcky/Formát/Styl textu/Styl textu, zvolím styl Standard, písmo Arial, kliknu na Použít a zavřu dialog. Přes Pomůcky/Formát/Kótovací styl zkontroluji, zda je nastaven požadovaný styl textu.
Po těchto krocích se mi změní font v kotách, ale drsnost, poznámky i svary zůstavají bze změny. V minimálně jedné z nižších verzí  AutoCADU se tímto postupem změní text i ve značkách svarů a drsnostech.
Poradíte prosím, kde mohu mít chybu?
 
Děkuji. Všem hezký den
 
Lubka

Kackac
30.11.2007, 06:47
Napadá mě, jestli máte tu drsnost, poznámky a svary jako MText, tak ten umožňuje nastavení fontu znaků nezávisle na nastavení fontu celého textu. Neboli při ukázání textového odstavce má tento nějaký styl, ale když ho rozkliknete, je textu uvnitř natvrdo přiřazeno něco jiného. Kdysi dávno se objevila někde (nejspíš v sekci download) utilitka, která tohle vnitřní formátování MTextu odstranila, aniž by člověk musel jak pako rozklikávat všechny položky, zkuste hledat... tedy pokud je opravdu problém v tomhle. Ale je mi divné, že starší verze by problém nedělala a novější ano, tohle by se mělo chovat podle mě ve všech verzích stejně.

Ferdinand
30.11.2007, 09:18
To je divné. Pokud v blocích máte texty a atributy nadefinovány jako styl Standard/Arial, tak by to mělo být v pořádku. Na ten mtext je ta zmíněná utilita pana Bašteckého z roku 1999 s názvem mtextcf.lsp