Zobrazit plnou verzi příspěvku: zoom ve vyrezu

Kroupík
08.12.2005, 12:22
Asi trosku hloupej dotaz, ale uz nekolikrat se mi stalo, ze se mi podarilo zoomovat vyrez az na celou obrazovku a jaksi nevim jak ho pak deaktivovat, kdyz v nem nemam zamcene meritko. Pak totiz zoom probiha ve ve vyrezu a ne v celem rozvrzeni. Proste neni kam kliknou aby se vyrez deaktivoval. Nemuzu prijit na to, jak to udelat, musela jsem dokonce vykresovy prostor vytvorit znovu

Rostislav Říha
08.12.2005, 12:36
no, a takovýhle trápení ausgerechnet v adventním čase - soucítím s Vámi:)
Máte dvě možnosti:
1. zamknout výřez - jakmile vytvoříte výřez, který vypadá tak, jak chcete, tak si v jeho properties zaškrtněte, že je locked - potom bude jedno, zda zoomujete v papíru nebo ve výřezu, bude se Vám vždy měnit celý list, nikoli obsah výřezu - toto je správné řešení i z dalších důvodů...
2. dole na liště máte tlačítko (krajní vpravo) model/paper - až příště budete mít Vámi popisovaný problém, prostě na něj ťukněte:)

Kroupík
08.12.2005, 12:48
rada c.1 je naprosto spravna, nicmene v momente, ze na to zapomenu, uz je mi na nic
rada c.2, asi jsem slepa, ale tlacitko model/paper nevidim, nicmene jsem pri metode pokus omyl nasla tlacitko maximalizovat vyrez dole na liste ale uprostred a to muj problem resi!!! Takze diky!!!

Mantlík
08.12.2005, 13:14
To nic, ono tlačítko je kousíček vlevo od toho, co jste uvedla. Jen tam není model/paper, ale přepíná se na buď model, nebo paper (případně český ekvivalent)
 

Kroupík
08.12.2005, 13:23
Uz ho mam!
hledala jsem podle navodu v pravo dole a tam ho nemam!
Diky, diky, diky!