Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zrcadlení komponentů v sestavě Invento

valík
17.02.2006, 08:50
Již delší dobu a poslední čas obzvláště mne obtěžuje toto :
při zrcadlení komponentů v sestavě se po úmorném čekání na odezvu příkazu objevuje toto varování  - Není místo pro přidání haldy vstupního seznamu. Poradil by mi někdo zkušený? Prakticky totiž je pro mne tento příkaz nepoužitelný (zrcadlit komponenty). Takže po několika minutách čekání se neprovede nic než storno příkazu. Nemá na to vliv ani rozsáhlost sestavy - počet prvků. Navíc - toto zrcadlení není totiž to známé z AutoCadu, ale provede se jakési zrcadlení nebo spíše kopie prvku s otočením přes rovinu zrcadlení. Nerozumím, jak je toto myšleno, přičemž nápověda mluví vcelku jasně. No nic, děkuji za případné náměty.
Inventor 9 Series
Win XP Prof.

Vladimír Michl
17.02.2006, 09:18
V Inventoru 9 řešil chyby tohoto typu Service Pack 2. Ale podle našich záznamů verze 9 ještě takovéto znění varování neobsahovala.Můžete to také být jen prostě nedostatek paměti.

feri
21.02.2006, 23:03
nedávno jsem řešil umístění krakorcových nosníků. Po umístění prvního jsem v sestavě použil funkci "pole komponentů" kde lze zvolit kruhové nebo rovné pole, po označení trajektorie(směru umístění komponentů)napsání hodnoty rozteče a počtu přidávaných komponentů stačí potom označit požadovaný komponent který se má přidat do pole a tyto se potom automaticky přidají. Nic se neotáčí orientace zůstává jako u originálu.