Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zrcadlení textu v bloku

Mikemamm
31.01.2013, 08:04
Dobrý den, píšu s dotazem na zrcadlení textu v bloku.Vytvořil jsem blok, ve kterém je text, pokud tento blok zrcadlím, tak se ozrcadlí i text.Proměnnou mirrtext mám nastavenou na 0. Pamatuji si, že to určovala ještě jedna proměnná, ale nemohu se dostat k tipům 1450 a 951, tam by to mohlo být popsané, ale píše mi to, z důvodů překročení oprávnění nemám přístup, to nechápu, protože v jiné dny přístup mám, čím to je ?Tedy dotaz 1 - zrcadlení textu co s ním ?dotaz 2 - Tipy, proč nemám oprávnění, když v jiné dny mi normálně fungují ?Děkuji

alfred
31.01.2013, 08:41
Pokud chcete v bloku text, tak ho nakreslete jako atribut. Pokud nechcete zadávat při vkládání hodnotu, tak zadejte vlastnost atributu "Přednastavený" na ANO.Obyčejný text se prostě v bloku zrcadlí nezávisle na MIRRTEXT.

Vladimír Michl
31.01.2013, 08:43
Zrcadlení textu řídí jen MIRRTEXT. Spíš mohou nastat různé varianty u dynamických bloků - viz schéma v tipu 6250.
 
Co se týče přístupu - pokud jste zákazníky CAD Studia, neměl by být přístup do zákaznické sekce tipů nijak omezen, když tak se ozvěte přes Helpdesk. Pravidla přístupu shrnuje:
http://www.cadforum.cz/cadforum/co-je-to-cad-forum.asp#Opravneni

PepaR
31.01.2013, 10:41
Řešil jsem něco podobného, v tipu na který odkazuje pan Michl je to velmi dobře popsáno, přidávám tedy alespoň příklad dynamického bloku dveří, kde je zrcadlení atributů použito.

Mikemamm
31.01.2013, 11:14
Ano, děkuji. Problém je v tom, že se nejedná o atribut, ale opravdu jen o obyčejný text.abych to uvedl, jedná se o cca 1kmx1km soubor hal, které potřebuji osadit na pozemek, jelikož je to tak velké, tak jsem z toho vytvořil blok, aby se s tím dobře manipulovalo. Samozřejmě jsou tam popisky a ty se bohužel převracejí při zrcadlení.Na tipy se nemhou nějak dostat, ale pamatuji si, že mi to v minulosti taky dělalo nějaký problém. Podívám se doma, jeslti tam mám přístup či ne.