Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zrkadlenie bez nových prvkov???

rvg1
02.06.2008, 16:03
Zdravím, mám takýto problém.
 
Mám zostavu, zloženú z troch častí. Potrebujem túto zostavu odzrkadliť ale bez toho aby sa mi vytvorili nové prvky s príponou _ZRC, veď prvky sú rovnaké a pri zrkadlení sa mení len ich usporiadanie.
 
Niekde robím chybu ale neviem kde.
 
Ďakujem.

luckhash
02.06.2008, 21:01
Řešení se skrývá hned v úvodním dialogu příkazu zrcadlit komponentu.Máme možnost ke každé vybrané komponentě vybrat stav, který popisuje co se se součástí/sestavou zrcadlenou bude dít.. 1) bude zrcadlena (zelené kolečko, 2) bude znovu použita (žluté kolečko) 3) bude vyřazeno (šedé kolečko)Takže, stím si pohrát, pak po kliknutí na další se nám objeví možnost nastavit, zda chceme k souboru přidat příponu, předponu atd.

rvg1
03.06.2008, 06:41
V poriadku, to viem, ale ako nastavím aby party v zostave mali Žlté koliečko a konkrétna zostava zelené kolečko.
 
Ja potrebujem aby sa mi odzrkadlila len zostava - vznikne nová zostava s príponou ale jednotlivé diely sa použijú tie z pôvodnej zostavy.(sú rovnaké len v zostave sú zrkadlovo umiestnené)

Ľubomír Pápay
03.06.2008, 08:07
Neviem či presne rozumiem čo chcete...Ale skuste trebárs urobiť to, že si vytvoríte kóbiu zdrojovej zostavy a potom v nej urobíte zrkadlový obraz zostavy v danej zostave, bez toho aby vznikol akýkoľvek nový súbor. Pôvodnú zostavu v novom súbore potom vymažte a zostane vám len tá nová, poopravujte si poškodené väzby...atď.Je to staršne primitívne a možno zároveň komplikované, ale určite funkčné...

EuroTec
03.06.2008, 08:12
Dělám s Inventorem už několik let, ale nikdy jsem této funkci nepřišel na chuť. Když se člověku povede správně naťukat žlutá a zelená kolečka, ta stejně má nová sestava vazby v  .... . Jestliže píšete, že zrcadlená sestavička má tři stejné součásti, je rozhodně lepší uložit kopii jako a v nové kopii přehodit dvě, tři vazby.

rvg1
03.06.2008, 14:02
Možno som sa zle vyjadril, ale ja by som potreboval aby sa mi vyskytovali v zostave vyššej úrovne obe podzostavy aj ta originálna aj odzrkadlená. a keď v tom origináli zmenim umiestnenie napr. platne (nie rozmer alebo tvar - lebo ten sa zmení v zrkadlenej na základe odkazu) tak pri aktualizácii sa zmení umiestnenie platne aj v zrkadlenej zostave.
 
Dúfam že som to napísal zrozuminteľne
 
 

Miko
03.06.2008, 14:21
Zdravím,
pochopil jsem dobře, že sháníte možnost vazby v sestavě, která by fungovala jako "ZRCADLENÍ"? Tato vazba mi již také několikrát chyběla, ale v inventoru (zatím pracuji v "10") není, nevím zda se neobjevila ve vyšších verzích. V případě nutnosti ji nahrazuji jinými vazbami s použitím parametrů, bohužel ja tato metoda pracnější.
 

flesar
03.06.2008, 14:22
Při tom malém množství dílů bych asi opravdu vytvořil dvě různé sestavy a provázal je přes tabulku parametrů. Tím by to splňovalo váš požadavek na aktualizaci polohy.