Více Xrefů do jedné hladiny
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=27775
Datum vytištění: 29.dub.2026 v 07:10
Téma: Více Xrefů do jedné hladiny
Odeslal: Zdenek09
Předmět: Více Xrefů do jedné hladiny
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 15:05
|
Dobrý den,
chtěl bych se prosím zeptat, zda je možné, když se výkres skládá z několika XREFŮ, zda je možné XREFY dát do jedné aktuální hladiny, případně jak na to?
Mnohokrát děkuji za odpovědi.
------------- S přáním hezkého dne ZK
|
Odpovědi:
Odeslal: splonk
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 15:08
|
Ano je to mozne. Vyberete XREF a z roletky s hladinama vyberete hladinu, do ktere chcete XREF dát.
------------- JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24
Win 10, 11 x64
|
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 15:08
Myslíte všechny hladiny uvnitř připojených xrefů změnit na jedinou hladinu? To nejde jinak než editací oněch xrefů. Jestli to potřebujete jen kvůli změně vzhledu, pak jde použít přenastavení.
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
|
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 15:16
Jde o to, že mám situaci a do ni nahrávám jednotlivé XREFY jako kamerový systém, elektro-objekty, trasy. A já bych to chtěl mít všechno v jedné hladině. Tzn. mít kamerový systém, elektro-objekty a trasy v jedné hladině se situací. Abych když chci něco změnit, nemusel otevírat referenci daného XREFU nebo nemusel otevírat referenci namístě.
|
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 15:55
|
Dost dobře nechápu Vaše pohnutky. Buď chcete mít připojené xrefy, aby se jejich změna, kterou někdo (i Vy) promítla do situace - a pak se to bude chovat jako XREF anebo tohle nepotřebujete (úplně všechno si děláte sám), a pak si xref vložte do výkresu jako rozložený blok - a nebudete muset otevírat referenci Ale v žádném případě se nezbavujte výhod hladinové struktury výkresu !!! Nebo si v tom uděláte neskutečný binec, ve kterém se ani sám pořádně nevyznáte .... Přece můžete např. pomocí stejné předpony pro všechny hladiny jednoho xrefu mít všechny hladiny z původního xrefu pohromadě ...
------------- J. Mantlík
|
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 16:06
|
Zduraznil bych ono "uplne vsechno si delate sam"... lze to vubec...? Hlavne bych se snazil vyhnout se situaci, kdyz musim neco editovat ,abych to musel delat ve vicero vykresech (souborech) - to je cesta dopekel... Osobne se my vzdicky vyplatilo drzet co nejvice veci jako XREF... je to mozna trosku "nepohodlne na praci" ale je to blbuvzdorne a to se vyplati!
------------- JASponza
Win 10, 11 x64
|
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 16:25
|
Jde mi o to, zda je to možné. Protože jsem naprojektoval elektro část, kamerový systém, trasy, osvětlení atd... kreslil jsem to vše v jedné hladině, která se jmenovala elektro. Následně jsem to odeslal na schválení. Výkres mi byl vrácen s pár změnami, ale už mi nepřišlo všechno v jedné hladině, jak jsem to odeslal já, ale v XREFECH. To znamená, že elektro část, už nemám v jedné hladině - elektro, ale v XREFECH. A já se ptám zda je možné udělat tento proces naopak, abych opět mohl mít vše v jedné hladině elektro.
Vím, že Xrefy jsou blbu vzdorný a není vhodné to měnit jak to chci udělat já. ALe chtěl bych to vědět zda to jde, protože v Microstationu to jde, tak jestli to jde v i v AUtoCadu.
Mnohokrát děkuji za názory a odpovědi.
|
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 16:27
Pořád asi nechápeme o co vám jde. Pokud chcete mít výkresy profesí(?) samostatně, připojte (nebo je nechte připojené) jako xrefy. Pokud je z nějakého důvodu chcete mít v jednom DWG souboru, pak je rovnou vložte (_INSERT) nebo xrefy svažte (_XREF _Bind).
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
|
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 16:36
|
Samozřejmě, že to jde ...
Ale: - Máte to všechno jen jedním typem čáry, jednou tloušťkou, jednou barvou, ..... - Budete mít všechno vytištěno v jednom výkresu, nebo budete mít výkresů víc?
Pak si zaděláte na problémy, protože nastavovat každé čáře jiný typ čáry, barvu, apod je cesta do pekel ...
------------- J. Mantlík
|
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 16:42
|
Presne tak... a kdyz vam to uz jednou vratili v XREFech, tak pocitejte s tim, ze se to stane znova... Malokdy se stava, ze to vyjde na prvni dobrou... Jednoduse receno, vdy pocitejte s tim, ze to budete posilat nekomu ven, a ten, poud jenom trochu v AutoCADu umi, tak bude mnohem radsi, kdyz to bude mit v XREFech. Zkuste to!
------------- JASponza
Win 10, 11 x64
|
Odeslal: johny
Datum odeslání: 02.říj.2018 v 17:44
Zdenek09 napsal(a):
Jde o to, že mám situaci a do ni nahrávám jednotlivé XREFY jako kamerový systém, elektro-objekty, trasy. A já bych to chtěl mít všechno v jedné hladině. Tzn. mít kamerový systém, elektro-objekty a trasy v jedné hladině se situací. Abych když chci něco změnit, nemusel otevírat referenci daného XREFU nebo nemusel otevírat referenci namístě.
|
Vy nechcete držet ani základní členění na hladiny? Řekněme co jeden jejich xref, to jedna vaše hladina? To pak musí být velmi nepříjemné pro kohokoliv s tím pracovat...
Jinak sloučení do jedné hladiny je práce na 1 minutu. Ale rozhodit to pak do těch xref to muže být práce možná i třeba na půl hodinu i více, záleží jak to vypadá.
Pokud to chcete sloučit, pak dejte xrefy dejte VÁZAT, volbu bych dal VLOŽ, bloky pak rozbijte a hladiny sloučte do jedné přízakem ZMĚŇHL. Ja říkám, otázka minuty. Ale nechtěl bych to po vás pak přebírat.
Jinak je zajímavé, jak vám kolegové ukazují různé cesty do pekel...............
|
|