Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4123 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Více Xrefů do jedné hladiny

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Zdenek09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2013
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zdenek09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Více Xrefů do jedné hladiny
    Zasláno: 02.říj.2018 v 15:05
Dobrý den,

chtěl bych se prosím zeptat, zda je možné, když se výkres skládá z několika XREFŮ, zda je možné XREFY dát do jedné aktuální hladiny, případně jak na to?


Mnohokrát děkuji za odpovědi.
S přáním hezkého dne
ZK
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 877
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 15:08
Ano je to mozne.
Vyberete XREF a z roletky s hladinama vyberete hladinu, do ktere chcete XREF dát.
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17744
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 15:08
Myslíte všechny hladiny uvnitř připojených xrefů změnit na jedinou hladinu? To nejde jinak než editací oněch xrefů. Jestli to potřebujete jen kvůli změně vzhledu, pak jde použít přenastavení.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Zdenek09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2013
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zdenek09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 15:16
Jde o to, že mám situaci a do ni nahrávám jednotlivé XREFY jako kamerový systém, elektro-objekty, trasy. A já bych to chtěl mít všechno v jedné hladině. Tzn. mít kamerový systém, elektro-objekty a trasy v jedné hladině se situací. Abych když chci něco změnit, nemusel otevírat referenci daného XREFU nebo nemusel otevírat referenci namístě.
S přáním hezkého dne
ZK
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 15:55
Dost dobře nechápu Vaše pohnutky.
Buď chcete mít připojené xrefy, aby se jejich změna, kterou někdo (i Vy) promítla do situace - a pak se to bude chovat jako XREF
anebo tohle nepotřebujete (úplně všechno si děláte sám), a pak si xref vložte do výkresu jako rozložený blok - a nebudete muset otevírat referenci
Ale v žádném případě se nezbavujte výhod hladinové struktury výkresu !!! Nebo si v tom uděláte neskutečný binec, ve kterém se ani sám pořádně nevyznáte ....
Přece můžete např. pomocí stejné předpony pro všechny hladiny jednoho xrefu mít všechny hladiny z původního xrefu pohromadě ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 877
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 16:06
Zduraznil bych ono "uplne vsechno si delate sam"... lze to vubec...?
Hlavne bych se snazil vyhnout se situaci, kdyz musim neco editovat ,abych to musel delat ve vicero vykresech (souborech) - to je cesta dopekel... 
Osobne se my vzdicky vyplatilo drzet co nejvice veci jako XREF... je to mozna trosku "nepohodlne na praci" ale je to blbuvzdorne a to se vyplati!

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Zdenek09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2013
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zdenek09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 16:25
Jde mi o to, zda je to možné. Protože jsem naprojektoval elektro část, kamerový systém, trasy, osvětlení atd... kreslil jsem to vše v jedné hladině, která se jmenovala elektro. Následně jsem to odeslal na schválení. Výkres mi byl vrácen s pár změnami, ale už mi nepřišlo všechno v jedné hladině, jak jsem to odeslal já, ale v XREFECH. To znamená, že elektro část, už nemám v jedné hladině - elektro, ale v XREFECH. A já se ptám zda je možné udělat tento proces naopak, abych opět mohl mít vše v jedné hladině elektro. 

Vím, že Xrefy jsou blbu vzdorný a není vhodné to měnit jak to chci udělat já. ALe chtěl bych to vědět zda to jde, protože v Microstationu to jde, tak jestli to jde v i v AUtoCadu.

Mnohokrát děkuji za názory a odpovědi.
S přáním hezkého dne
ZK
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17744
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 16:27
Pořád asi nechápeme o co vám jde. Pokud chcete mít výkresy profesí(?) samostatně, připojte (nebo je nechte připojené) jako xrefy. Pokud je z nějakého důvodu chcete mít v jednom DWG souboru, pak je rovnou vložte (_INSERT) nebo xrefy svažte (_XREF _Bind).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 16:36
Samozřejmě, že to jde ... 
Ale:
- Máte to všechno jen jedním typem čáry, jednou tloušťkou, jednou barvou, .....
- Budete mít všechno vytištěno v jednom výkresu, nebo budete mít výkresů víc?

Pak si zaděláte na problémy, protože nastavovat každé čáře jiný typ čáry, barvu, apod je cesta do pekel ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 877
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 16:42
Presne tak... a kdyz vam to uz jednou vratili v XREFech, tak pocitejte s tim, ze se to stane znova... Malokdy se stava, ze to vyjde na prvni dobrou... 
Jednoduse receno, vdy pocitejte s tim, ze to budete posilat nekomu ven, a ten, poud jenom trochu v AutoCADu umi, tak bude mnohem radsi, kdyz to bude mit v XREFech.
Zkuste to!
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1299
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 17:44
Původně odeslal(a) Zdenek09 Zdenek09 napsal(a):

Jde o to, že mám situaci a do ni nahrávám jednotlivé XREFY jako kamerový systém, elektro-objekty, trasy. A já bych to chtěl mít všechno v jedné hladině. Tzn. mít kamerový systém, elektro-objekty a trasy v jedné hladině se situací. Abych když chci něco změnit, nemusel otevírat referenci daného XREFU nebo nemusel otevírat referenci namístě.

Vy nechcete držet ani základní členění na hladiny? Řekněme co jeden jejich xref, to jedna vaše hladina? To pak musí být velmi nepříjemné pro kohokoliv s tím pracovat...

Jinak sloučení do jedné hladiny je práce na 1 minutu. Ale rozhodit to pak do těch xref to muže být práce možná i třeba na půl hodinu i více, záleží jak to vypadá.

Pokud to chcete sloučit, pak dejte xrefy dejte VÁZAT, volbu bych dal VLOŽ, bloky pak rozbijte a hladiny sloučte do jedné přízakem ZMĚŇHL. Ja říkám, otázka minuty. Ale nechtěl bych to po vás pak přebírat.

Jinak je zajímavé, jak vám kolegové ukazují různé cesty do pekel...............


Upravil johny - 02.říj.2018 v 21:21
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4058:Jak může pracovat více uživatelů na jednom DWG výkresu současně?
Tip 5755:Jak obarvit nebo potlačit všechny hladiny Xrefů?
Tip 1489:Mohu do výkresu vložit více redline komentářů?
Tip 6791:AutoCAD 2010: připojení více externích referencí najednou.
Tip 4080:Jak ve výkresu ztlumit/zešedit geometrii z xrefů?
Tip 2768:Jak předejít vytváření hladin typu 'xxx$0$yyy' při vázání Xrefů?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,484 sekund.