Vytisknout stránku | Zavřít okno

Plotrovanie Acad 2017

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=28615
Datum vytištění: 22.dub.2026 v 07:29

Téma: Plotrovanie Acad 2017
Odeslal: ibanato
Předmět: Plotrovanie Acad 2017
Datum odeslání: 01.dub.2019 v 11:57
Dobrý deň
Mám nasledujúci problém. Keď pridávam nový rozmer výkresu na tlač, vyhodí mi to túto hlášku:
"you have reached the limit of 10 exportable custom paper size. the new paper sizes you create will be available only on this computer
if you wish to create a new exportable custom paper, first delete aan existing one and then create it"
Následne keď odpichnem výkres a dám tento navolený formát pri ktorom vyskočila tá hláška a dám náhľad tlače, zobrazuje sa mi len určitá časť výkresu a nie komplet celý. Skúsil som to aj pustiť na ploter ale začalo tlačiť len to čo bolo v nádhľade. Teraz používam Acad 2017 CZ vo Win 10, ploter je HP T7100, ovládač je posledný aktuálny. Predtým som mal Acad 2016, W7, ploter ten istý a takýto problém som nikdy nemal.
Stretol sa už niekto s podobným problémom, vie niekto nejaké vhodné trvalé riešenie?

Ďakujem.

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 01.dub.2019 v 12:15
To vypadá spíš na hlášení driveru HP - zkuste jej reinstalovat.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: Mirda55
Datum odeslání: 01.dub.2019 v 14:17
To je běžná hláška, kterou dostáváme taky, vždy když přidáváme nový rozměr papíru (Win10, AutoCAD 2019, HP T7100)... Nevím jestli je to špatný ovladač nebo jestli plotr prostě víc neumí.
Jestli je v uživatelských vlastnostech tiskárny zadaná dostatečná velikost stránky (Width-Lenght-Name) a přesto to tiskne špatně, může být špatný ovladač tiskárny. Nám to například tisklo zmenšeniny nebo smrštěniny výkresu, než jsme ho přeinstalovali.

Odeslal: masa1
Datum odeslání: 02.dub.2019 v 07:56

Dobrý den.

Na starém HP DJ520 byl také limit na počet uživatelských rozměrů nastaven na 5. Daly se tam ale udělat pojmenovaná nastavení, která každá mohla mít 5 různých rozměrů. Měl jsem tak na plotru nastavení „Standard“, „Prodloužené 1“ atd. Tohle jsem musel nastavit jako správce na serveru, který řídil plotr. Na uživatelských stanicích jsem pak měl v AutoCADu několik konfigurací plotru. Každá ta konfigurace se odvolával na konkrétní nastavení plotru na serveru. Tohle se muselo při tvorbě konfigurace vybrat v uživatelských vlastnostech tiskárny. Konfigurace jsem pak ze svého PC k uživatelům jen kopíroval.

-------------
Mašek

Odeslal: ibanato
Datum odeslání: 02.dub.2019 v 13:11
Presne ako píšete chce to tlačiť zmenšeniny alebo len nejakú časť výkresu. Skúsim teda preinštalovať ovládač. Ktorý používate Vy?
Ja tam mám teraz HP DesignJet T Series HPGL2 Installer ver. 61.174.21112.100, tak zvažujem či tam nedať tú druhú, ktorú ponúka HP-čko HP DesignJet T Series PCL3 Full Feature Solution Installer 61.174.21210.100.

Odeslal: Mirda55
Datum odeslání: 03.dub.2019 v 15:02
PCL3 posílá tiskové úlohy jako bitmapy. To by pak asi byly několik set MB velké výkresy, které trvají dlouho než se načtou do tisku. HP-GL/2 je na vektorové výkresy (AutoCAD). Ovladač máte zřejmě správný. Teď jsem také aktualizoval na ten samý HPGL2 61.174.21112.100 a zatím to funguje.

Část výkresu se vytiskne také, když je nedostatek paměti v plotru na příliš velký výkres. Tady jsou nějaké postupy https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Plotter-out-of-memory-or-only-partial-drawing-is-plotted.html" rel="nofollow - https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Plotter-out-of-memory-or-only-partial-drawing-is-plotted.html
Další možnost: v uživatelských vlastnostech přepnout Quick sets: CAD; to nastaví Print Quality na "Speed" a tím Printing resolution (dpi): 600 x 1200. Hádám, že to nám teď pomohlo vytisknout obrovský výkres 914x3200 mm bez smrštění a celý.

Mimochodem u plotrů HP T7100 a T7200 je bug který doteď neodstranil žádný ovladač, že když máte v možnostech tisku zapnuto "Vykreslovat průhlednost" nikdy vám nebude fungovat "Remove Blank Areas".

Vytisknout stránku | Zavřít okno