Vytisknout stránku | Zavřít okno

Podloženie rastrových referencií

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: CAD - obecně
Název fóra: Obecně o oboru CAD (CAx a BIM)
Popis fóra: Obecné otázky okolo CAx a BIM technologií, formáty, normy, správa, licence, sítě, CAD nástroje
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=28628
Datum vytištění: 01.kvě.2026 v 08:27

Téma: Podloženie rastrových referencií
Odeslal: vodar5658
Předmět: Podloženie rastrových referencií
Datum odeslání: 03.dub.2019 v 10:30
Dobrý deň,
chcem sa opýtať na možnosť PODLOŽENIA (nie pripojenia) rastrových referencií. Vo výkrese "A" mám veľa externých referencií (formát dwg dgn - PODLOŽENÉ). Zároveň vo výkrese "A" mám aj georeferencované TIFF-ka (prostredníctvom appky georefimg). No pri vkladaní rastrov, nie je možnosť "PODLOŽIŤ" xref. Problém nastal, keď vo výkrese "B" podložím výkres "A" a automaticky mi prenesie aj všetky rastrové referencie. Je možné ich vo výkrese B nejaké odstrániť? Podotýkam, že uvolniť ich viem, ale vadí mi ten dlhý zoznam rastrových referencií (prikladám obrázok).

ĎAKUJEM

Odpovědi:
Odeslal: Machacek
Datum odeslání: 03.dub.2019 v 10:34
DD
Tak je v tom seznamu vyberte všechny (pomocí CTRL nebo SHIFT) a pak je všechny najednou uvolněte / odpojte. To nejde?
JM

-------------
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP

Datum odeslání: 03.dub.2019 v 10:40
Uvoľnenie nie je problém, referencie sa nedajú odpojiť (neaktívna možnosť - viď obrázok). A kým nie sú odpojené, zobrazujú sa stále v zozname referencií... Pri toľkých referenciách je to potom trochu neprehľadné.

Datum odeslání: 03.dub.2019 v 10:44
Ani odpojení přímo ve zdrojovém souboru nejde?

-------------
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP

Datum odeslání: 03.dub.2019 v 11:08
V zdrojovom výkrese sa rastrové referencie dajú odpojiť, no v zdrojovom výkrese ich potrebujem... Ale v novom už nie...

Datum odeslání: 03.dub.2019 v 11:17
Pak už mě napadá jedině možnost ty reference seřadit podle stavu, aby ty nenačtené byly až na konci seznamu.

-------------
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP

Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 03.dub.2019 v 12:05
A co takhle ty geotiffy připojit ne přímo k souboru A, ale ke zvláštnímu souboru"X" a ten teprve podložit k souboru A...

-------------
J. Mantlík

Vytisknout stránku | Zavřít okno