Vytisknout stránku | Zavřít okno

Přesun obsahu civilu do nové šablony

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=30438
Datum vytištění: 28.čer.2026 v 00:17

Téma: Přesun obsahu civilu do nové šablony
Odeslal: Mantlík
Předmět: Přesun obsahu civilu do nové šablony
Datum odeslání: 29.dub.2020 v 15:49
Dobrý den
chtěl bych obsah výkresu v civilu přesunout do nového souboru, vytvořeného z novější šablony.
(bezpečně, aby to fungovalo i nadále)
Zkoušel jsem to přes LAndXML, ale přestože jsem při exportu zaškrtl všechno, přenesl se jen povrch a trasy. Profil, SPR a řezy nikoliv ...
Je jiná možnost?
Anebo je dostatečně bezpečné prosté zkopírování obsahu souboru oknem přes "kopii s referenčním bodem"? (ale to mi připadá příliš jednoduché ...)
Díky

-------------
J. Mantlík

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 29.dub.2020 v 21:16
Dobrý večer,
LandXML nepodporuje zatím ani příčné řezy ani stopy. Profil se přenese. Koridor ne zcela korektně i když tam ta možnost je. Kromě XMLka můžete zkusit datové zkratky a objekty ze zkratek vložit natvrdo do výkresu...

To kopírování přes schránku nějak funguje, ale vezme si to s sebou i spoustu stylů, které nemusíte chtít v nové šabloně...datové zkratky jsou v tomto ohledu čistější.

-------------
Martin Folber

Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 30.dub.2020 v 10:28
Děkuji
Přes LandXML se nepřenesl ani profil (koridor tam zatím není)
K těm datovým zkratkám se už taky budu muset jednou dostat ...
Kopírování přes schránku "nějak " - SPRÁVNĚ?? funguje - pominu-li ty styly (což mi nevadí, protože tam jiné nejsou)
PS. Tady konkrétně to je "Prkotina", kdy si to zatím za chvilku udělám znovu, ale jsou akce, které několik let stály a jsou vytvořeny třeba na šabloně 2015 ale až se rozjedou, budu chtít využít i některé funkčnosti ze CT 2020 (třeba křížení sítí).

-------------
J. Mantlík

Vytisknout stránku | Zavřít okno