Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4481 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přesun obsahu civilu do nové šablony

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2248
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přesun obsahu civilu do nové šablony
    Zasláno: 29.dub.2020 v 15:49
Dobrý den
chtěl bych obsah výkresu v civilu přesunout do nového souboru, vytvořeného z novější šablony.
(bezpečně, aby to fungovalo i nadále)
Zkoušel jsem to přes LAndXML, ale přestože jsem při exportu zaškrtl všechno, přenesl se jen povrch a trasy. Profil, SPR a řezy nikoliv ...
Je jiná možnost?
Anebo je dostatečně bezpečné prosté zkopírování obsahu souboru oknem přes "kopii s referenčním bodem"? (ale to mi připadá příliš jednoduché ...)
Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.dub.2020 v 21:16
Dobrý večer,
LandXML nepodporuje zatím ani příčné řezy ani stopy. Profil se přenese. Koridor ne zcela korektně i když tam ta možnost je. Kromě XMLka můžete zkusit datové zkratky a objekty ze zkratek vložit natvrdo do výkresu...

To kopírování přes schránku nějak funguje, ale vezme si to s sebou i spoustu stylů, které nemusíte chtít v nové šabloně...datové zkratky jsou v tomto ohledu čistější.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2248
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.dub.2020 v 10:28
Děkuji
Přes LandXML se nepřenesl ani profil (koridor tam zatím není)
K těm datovým zkratkám se už taky budu muset jednou dostat ...
Kopírování přes schránku "nějak " - SPRÁVNĚ?? funguje - pominu-li ty styly (což mi nevadí, protože tam jiné nejsou)
PS. Tady konkrétně to je "Prkotina", kdy si to zatím za chvilku udělám znovu, ale jsou akce, které několik let stály a jsou vytvořeny třeba na šabloně 2015 ale až se rozjedou, budu chtít využít i některé funkčnosti ze CT 2020 (třeba křížení sítí).
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11966:Jak aplikovat změněnou výkresovou šablonu (DWT) na stávající výkresy?
Tip 5842:Zkopírování stylů ze vzorového projektu Civil 3D.
Tip 9424:Automatické propojení textů ve výkresu AutoCADu.
Tip 8475:Úprava šablon rodin a vlastní šablony rodin Revitu.
Tip 7175:VIPChyba licence: FLEXnet Licensing error:-15,570 ( seznam příčin)
Tip 8992:Jak vynechat mínus u sklonů vozovky v kótách příčných řezů?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.