Vytisknout stránku | Zavřít okno

Vložit blok nebo soubor

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=30494
Datum vytištění: 04.kvě.2026 v 23:15

Téma: Vložit blok nebo soubor
Odeslal: zdrk
Předmět: Vložit blok nebo soubor
Datum odeslání: 10.kvě.2020 v 15:53
Neví co jsem zase kde provedů, ale když chci vložit jakýkoliv blok do jakéhokoliv souboru, tak mam menší problémek.
Když použiji "natočení - zadat na obrazovce" a zbývající hotnoty nechám "bod vložení 0,0,0" "meřítko 1" tak se blok hodí kamkoliv, ikdyž bod vložení má být 0,0,0.
Když použiji "natočení - zadat na obrazovce" a "bod vložení - zadat na obrazovce" tak se vše vloží správně.
USS, jednotky apod. jsou u všech výkresů je stejné.

Nevím jestli se to stávalo již dříve, nebo se stalo až nyní.

Odpovědi:
Odeslal: michal@hadraba.cz
Datum odeslání: 11.kvě.2020 v 22:59
Co mě tak napadá na první dobrou:
1) máte nastavené jiné než globální UCS
2) ve zdrojovém souboru (bloku) je nastaven vkládací bod jinam než na 0,0 (_base - česky refbod)
3) zaklikněte si (zapněte)  si v dialogu vkládání bloku volbu "zadat na obrazovce", klikněte si ten blok kam potřebujete a pak se mrkněte do vlastností, jaké souřadnice ten blok má. To by mohlo lecos napovědět.

Michal Hadraba

-------------
Majkl

Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 12.kvě.2020 v 19:46
1) Jak jsem psal USS je všude shodné
2) Referenční bod vložení je 0,0,0
3) Když zadám bod vložení manuálně a k tomu o manuálně úhel je vše v pořádku. Stává se to pouze v případě zadání "natočení - zadat na obrazovce" viz obrázek (jednotku bloku v obrázku ignoruju).

Dělá mi to i stejně AutoCAD Architecture 2015.
Hold to budu vkládat jinak, buď bez úhlu či se zadáním bodu vložení.

Odeslal: michal@hadraba.cz
Datum odeslání: 12.kvě.2020 v 20:11
A nemate náhodou nějak divně nastavené úhlové jednotky, respektive orientaci úhlů? V dialogu jednotky? 

-------------
Majkl

Vytisknout stránku | Zavřít okno