Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2578 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vložit blok nebo soubor

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1768
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vložit blok nebo soubor
    Zasláno: 10.kvě.2020 v 15:53
Neví co jsem zase kde provedů, ale když chci vložit jakýkoliv blok do jakéhokoliv souboru, tak mam menší problémek.
Když použiji "natočení - zadat na obrazovce" a zbývající hotnoty nechám "bod vložení 0,0,0" "meřítko 1" tak se blok hodí kamkoliv, ikdyž bod vložení má být 0,0,0.
Když použiji "natočení - zadat na obrazovce" a "bod vložení - zadat na obrazovce" tak se vše vloží správně.
USS, jednotky apod. jsou u všech výkresů je stejné.

Nevím jestli se to stávalo již dříve, nebo se stalo až nyní.
Zpět nahoru
michal@hadraba.cz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.kvě.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Civil 2016
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michal@hadraba.cz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2020 v 22:59
Co mě tak napadá na první dobrou:
1) máte nastavené jiné než globální UCS
2) ve zdrojovém souboru (bloku) je nastaven vkládací bod jinam než na 0,0 (_base - česky refbod)
3) zaklikněte si (zapněte)  si v dialogu vkládání bloku volbu "zadat na obrazovce", klikněte si ten blok kam potřebujete a pak se mrkněte do vlastností, jaké souřadnice ten blok má. To by mohlo lecos napovědět.

Michal Hadraba
Majkl
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1768
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2020 v 19:46
1) Jak jsem psal USS je všude shodné
2) Referenční bod vložení je 0,0,0
3) Když zadám bod vložení manuálně a k tomu o manuálně úhel je vše v pořádku. Stává se to pouze v případě zadání "natočení - zadat na obrazovce" viz obrázek (jednotku bloku v obrázku ignoruju).

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 3130/obr1.png



Dělá mi to i stejně AutoCAD Architecture 2015.
Hold to budu vkládat jinak, buď bez úhlu či se zadáním bodu vložení.

Upravil zdrk - 12.kvě.2020 v 19:50
Zpět nahoru
michal@hadraba.cz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.kvě.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Civil 2016
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michal@hadraba.cz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2020 v 20:11
A nemate náhodou nějak divně nastavené úhlové jednotky, respektive orientaci úhlů? V dialogu jednotky? 
Majkl
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10172:Jak v AutoCADu vložit blok z jiného DWG výkresu?
Tip 11808:VIPJak přednastavit volbu "Stejná měřítka" v dialogu VLOŽ?
Tip 4884:VIPChybné měřítko (jednotky) vkládaných bloků v Civil3D.
Tip 6817:VIPAutoCAD nereaguje na nastavení jednotek a bloky, xrefy a rozvržení a ctrl+v objekty vkládá zvětšené.
Tip 5383:Jak vložit blok do všech vrcholů (nebo koncových bodů) zvolené křivky?
Tip 3288:VIPJak nabízet vkládané bloky (_INSERT) přímo z určitého adresáře?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.