Diskuzní fórum, poradna
![]() |
| ![]() |

Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
Vložit blok nebo soubor |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1774 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 10.kvě.2020 v 15:53 |
Neví co jsem zase kde provedů, ale když chci vložit jakýkoliv blok do jakéhokoliv souboru, tak mam menší problémek.
Když použiji "natočení - zadat na obrazovce" a zbývající hotnoty nechám "bod vložení 0,0,0" "meřítko 1" tak se blok hodí kamkoliv, ikdyž bod vložení má být 0,0,0. Když použiji "natočení - zadat na obrazovce" a "bod vložení - zadat na obrazovce" tak se vše vloží správně. USS, jednotky apod. jsou u všech výkresů je stejné. Nevím jestli se to stávalo již dříve, nebo se stalo až nyní. |
|
![]() |
|
michal@hadraba.cz ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.kvě.2016 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad Civil 2016 Stav: Offline Bodů: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co mě tak napadá na první dobrou:
1) máte nastavené jiné než globální UCS 2) ve zdrojovém souboru (bloku) je nastaven vkládací bod jinam než na 0,0 (_base - česky refbod) 3) zaklikněte si (zapněte) si v dialogu vkládání bloku volbu "zadat na obrazovce", klikněte si ten blok kam potřebujete a pak se mrkněte do vlastností, jaké souřadnice ten blok má. To by mohlo lecos napovědět. Michal Hadraba
|
|
Majkl
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1774 |
1) Jak jsem psal USS je všude shodné
2) Referenční bod vložení je 0,0,0 3) Když zadám bod vložení manuálně a k tomu o manuálně úhel je vše v pořádku. Stává se to pouze v případě zadání "natočení - zadat na obrazovce" viz obrázek (jednotku bloku v obrázku ignoruju). Dělá mi to i stejně AutoCAD Architecture 2015. Hold to budu vkládat jinak, buď bez úhlu či se zadáním bodu vložení. Upravil zdrk - 12.kvě.2020 v 19:50 |
|
![]() |
|
michal@hadraba.cz ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.kvě.2016 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad Civil 2016 Stav: Offline Bodů: 21 |
A nemate náhodou nějak divně nastavené úhlové jednotky, respektive orientaci úhlů? V dialogu jednotky?
|
|
Majkl
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.