Vytisknout stránku | Zavřít okno

Přihlašování/odhlašování při pronájmu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=31294
Datum vytištění: 16.kvě.2025 v 18:10

Téma: Přihlašování/odhlašování při pronájmu
Odeslal: Mantlík
Předmět: Přihlašování/odhlašování při pronájmu
Datum odeslání: 19.lis.2020 v 10:51
Zdravím
V souvislosti s přechodem z maintenance na pronájem mám hloupý dotaz ohledně přihlašovacího chování. Pokud se s autocadem přihlásím třeba doma a zapomenu se odhlásit, tak:
a)- v práci se nepřihlásím?     nebo
b)- protože jsem doma autocad vypnul, tak mi to umožní se v práci přihlásit?    nebo
c)- přihlášením se v práci se automaticky "přebije" předchozí přihlášení doma  ?

Díky

-------------
J. Mantlík

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 19.lis.2020 v 13:58
Přihlášení se nijak "nepamatuje" ani neblokuje vícenásobné (s výjimkou Fusion 360). Spíš záleží jestli zůstane přihlášená licence běžet (spuštěné PC). Souběžně by měl být jeden účet (jedna licence) využíván jen na jediném stroji. Nicméně tedy v podstatě platí to "přebije".

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world" rel="nofollow - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Datum odeslání: 19.lis.2020 v 14:37
Děkuji
Jedna licence běžící najednou jedn na jednom PC - to je jasné (a to bylo i u maintenance s domácí lic.)
Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak není třeba se při odchodu z práce odhlašovat, stačí vypnout autocad (nebo se musí i PC?), doma se přihlásím, zůstanu přihlášený, vypnu PC, V práci spustím acad a není třeba se znovu přihlašovat (protože jsem se neodhlásil)?
Omlouvám se, že to beru takhle polopaticky, ale při současné vytíženosti i covidové situaci (někteří střídají kancelář a home office) není čas na problémy ...

-------------
J. Mantlík

Odeslal: splonk
Datum odeslání: 19.lis.2020 v 14:53
Zdravím,
taky jsem se takhle "blbě" ptal a funguje mi to tak, jak píšete:
  • jsem přihlášen na Prac. PC i na domácím NB
  • ani na jednom se neodhlašuji (z Autodesk učtu)
  • hlídám si, aby když jsem na jednom zařízení, na druhém neběželo nic z Autodesk-produktů (ikdyž, se mi párkrát stalo, že jsem přes RDP něco dělal a automaticky něco spustil... :(... )
  • zařízení (NB a PC) zapínám a vypínám dle libosti... 
... takto fungují už z doby dávno před covidem - a dobrý...

zdravím
JASponza

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Datum odeslání: 19.lis.2020 v 15:08
Díky za polopaticky sdělené zkušenosti

-------------
J. Mantlík

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 19.lis.2020 v 15:13
Neberte to přihlašování a odhlašování jako nějaký "vypínač" licence. Je to jen občasné ověřování. Také nemusíte být vůbec online a přesto to bude fungovat.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world" rel="nofollow - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Vytisknout stránku | Zavřít okno