Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2761 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přihlašování/odhlašování při pronájmu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přihlašování/odhlašování při pronájmu
    Zasláno: 19.lis.2020 v 10:51
Zdravím
V souvislosti s přechodem z maintenance na pronájem mám hloupý dotaz ohledně přihlašovacího chování. Pokud se s autocadem přihlásím třeba doma a zapomenu se odhlásit, tak:
a)- v práci se nepřihlásím?     nebo
b)- protože jsem doma autocad vypnul, tak mi to umožní se v práci přihlásit?    nebo
c)- přihlášením se v práci se automaticky "přebije" předchozí přihlášení doma  ?

Díky

J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2020 v 13:58
Přihlášení se nijak "nepamatuje" ani neblokuje vícenásobné (s výjimkou Fusion 360). Spíš záleží jestli zůstane přihlášená licence běžet (spuštěné PC). Souběžně by měl být jeden účet (jedna licence) využíván jen na jediném stroji. Nicméně tedy v podstatě platí to "přebije".
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2020 v 14:37
Děkuji
Jedna licence běžící najednou jedn na jednom PC - to je jasné (a to bylo i u maintenance s domácí lic.)
Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak není třeba se při odchodu z práce odhlašovat, stačí vypnout autocad (nebo se musí i PC?), doma se přihlásím, zůstanu přihlášený, vypnu PC, V práci spustím acad a není třeba se znovu přihlašovat (protože jsem se neodhlásil)?
Omlouvám se, že to beru takhle polopaticky, ale při současné vytíženosti i covidové situaci (někteří střídají kancelář a home office) není čas na problémy ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1038
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2020 v 14:53
Zdravím,
taky jsem se takhle "blbě" ptal a funguje mi to tak, jak píšete:
  • jsem přihlášen na Prac. PC i na domácím NB
  • ani na jednom se neodhlašuji (z Autodesk učtu)
  • hlídám si, aby když jsem na jednom zařízení, na druhém neběželo nic z Autodesk-produktů (ikdyž, se mi párkrát stalo, že jsem přes RDP něco dělal a automaticky něco spustil... :(... )
  • zařízení (NB a PC) zapínám a vypínám dle libosti... 
... takto fungují už z doby dávno před covidem - a dobrý...

zdravím
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2020 v 15:08
Díky za polopaticky sdělené zkušenosti
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2020 v 15:13
Neberte to přihlašování a odhlašování jako nějaký "vypínač" licence. Je to jen občasné ověřování. Také nemusíte být vůbec online a přesto to bude fungovat.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10683:VIPCo je to Podnikový účet nabízený v přihlašování přes Autodesk ID?
Tip 11512:Do kdy si mohu ponechat starou trvalou licenci při přechodu na Subscription (M2S)?
Tip 9494:VIPAktivace pronajaté licence Autodesk - možná úskalí.
Tip 9918:Jak pořídit AutoCAD, Inventor, Revit jen za cenu subscription?
Tip 4664:Mohu rebootovat licenční server bez přerušení práce uživatelů?
Tip 1387:Je model předplatného již "napořád"? Mohu roční předplatné vynechat?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.