Vytisknout stránku | Zavřít okno

vysunutí ze středu ke kraji

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=31527
Datum vytištění: 16.kvě.2026 v 10:14

Téma: vysunutí ze středu ke kraji
Odeslal: sucha.ladislava
Předmět: vysunutí ze středu ke kraji
Datum odeslání: 22.led.2021 v 23:12
Dobrý den.
jak prosím Vás udělám to samé na válci, co mám dole na kvádru?
Vysunutí z roviny, která je někde v materiálu válce uploads/94724/Součást1.zip" rel="nofollow - uploads/94724/Součást1.zip  na obě strany k povrchu.
Děkuji

Odpovědi:
Odeslal: martin.hendrych
Datum odeslání: 23.led.2021 v 09:42
A proč to nevysunete "Symetricky" a Skrz vše"...Question

-------------
Martin Hendrych

Datum odeslání: 23.led.2021 v 11:01
Dobrý den,
když dám skrz vše, tak mi to uděrá díru i do částí, které se nachází za tím (v reálném modelu).
A nejde je posunout ve stromu historie, aby byly v jiném pořadí
Děkuji

Odeslal: martin.hendrych
Datum odeslání: 23.led.2021 v 11:12
Tak si napřed proveďte vysunutí "k" na jednu stranu, pak si náčrt nasdílejte a dejte vysunutí "k" i na druhou stranu...bohužel budete mít vysunutí ve dvou operacích, pokud to nebude problém...

-------------
Martin Hendrych

Datum odeslání: 23.led.2021 v 13:30
Dobrý den,
děkuji za odpověď, vadit by nemělo jen jsem myslela, že to jde udělat najednou jako v tom případě, jako mám uvedeno dole na hranolu.
Děkuji Laďka

Odeslal: pipik
Datum odeslání: 24.led.2021 v 15:24
Rovněž to lze udělat v jedné operaci, pokud netrváte na tom "k" něčemu.
Na kartě "Vysunutí" lze volit vysunutí doprava, doleva, symetricky na obě strany, a nebo kolik na každou stranu zvlášť.

To že dáte "skrz vše" vád dělá díru proto, že vám automaticky přeskočí volba na "odebírat materiál" místo "přidávat". Lze volně měnit.

Datum odeslání: 25.led.2021 v 22:15
Dobrý den,
děkuji za náměty,
potřebujeme to hlavně proto, když se mění velikosti výrobků, které jsou řiditelné excelovskými tabulkami, tak aby jsme museli zadávat co nejméně parametrů a drtivá většina se řídila sama od sebe. Tedy, když změním průměr kulaté části, aby se hned dotvořily různé otvory jak do +, tak - ,...
L.

Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 26.led.2021 v 10:35
Případně jde ještě zadat vzorec ze kterého se to bude počítat (na základě hodnoty kóty přímo v modelu nikoli tahat z excelu)

Vytisknout stránku | Zavřít okno