Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6850 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

vysunutí ze středu ke kraji

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: vysunutí ze středu ke kraji
    Zasláno: 22.led.2021 v 23:12
Dobrý den.
jak prosím Vás udělám to samé na válci, co mám dole na kvádru?
Vysunutí z roviny, která je někde v materiálu válce
Připojené souboryzipuploads/94724/Součást1.zip
 na obě strany k povrchu.
Děkuji

Zpět nahoru
martin.hendrych Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.úno.2007
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCAD Mechanical 2022, Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 63
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.hendrych Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2021 v 09:42
A proč to nevysunete "Symetricky" a Skrz vše"...Question
Ing. Martin Hendrych
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2021 v 11:01
Dobrý den,
když dám skrz vše, tak mi to uděrá díru i do částí, které se nachází za tím (v reálném modelu).
A nejde je posunout ve stromu historie, aby byly v jiném pořadí
Děkuji


Zpět nahoru
martin.hendrych Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.úno.2007
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCAD Mechanical 2022, Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 63
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.hendrych Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2021 v 11:12
Tak si napřed proveďte vysunutí "k" na jednu stranu, pak si náčrt nasdílejte a dejte vysunutí "k" i na druhou stranu...bohužel budete mít vysunutí ve dvou operacích, pokud to nebude problém...
Ing. Martin Hendrych
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2021 v 13:30
Dobrý den,
děkuji za odpověď, vadit by nemělo jen jsem myslela, že to jde udělat najednou jako v tom případě, jako mám uvedeno dole na hranolu.
Děkuji Laďka
Zpět nahoru
pipik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.led.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 12
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pipik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2021 v 15:24
Rovněž to lze udělat v jedné operaci, pokud netrváte na tom "k" něčemu.
Na kartě "Vysunutí" lze volit vysunutí doprava, doleva, symetricky na obě strany, a nebo kolik na každou stranu zvlášť.

To že dáte "skrz vše" vád dělá díru proto, že vám automaticky přeskočí volba na "odebírat materiál" místo "přidávat". Lze volně měnit.
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2021 v 22:15
Dobrý den,
děkuji za náměty,
potřebujeme to hlavně proto, když se mění velikosti výrobků, které jsou řiditelné excelovskými tabulkami, tak aby jsme museli zadávat co nejméně parametrů a drtivá většina se řídila sama od sebe. Tedy, když změním průměr kulaté části, aby se hned dotvořily různé otvory jak do +, tak - ,...
L.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 948
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2021 v 10:35
Případně jde ještě zadat vzorec ze kterého se to bude počítat (na základě hodnoty kóty přímo v modelu nikoli tahat z excelu)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 487:Chcete umístit panel nebo okno ke kraji okna AutoCADu, ale bez ukotvení?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.