Řez 3D drátového modelu
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=32696
Datum vytištění: 28.kvě.2026 v 09:59
Téma: Řez 3D drátového modelu
Odeslal: Lucul
Předmět: Řez 3D drátového modelu
Datum odeslání: 06.pro.2021 v 20:07
Hezký den, chtěla bych poprosit o radu.
Mám 3D drátový model- např teréne s vrstevnicemi a potřebovala bych udělat třeba příčný řez tím terénem - tzn. nakreslit odpovídající rovinu řezu a pak oříznout kresbu za řezem.
Na obrázku mám vytaženo jak by např. měla vypadat rovina řezu. A po té bych ráda smazala část za touto rovinou.
Zkoušela jsem nejprve normální fce pro ořez, ale bez úspěchu. Potom jsem zkusila fce Rovina řezu, ale s tím sem se nedostala vůbec nikam. Nevěděl by někdo jak na to? Děkuji za všechny návrhy.
Ilustrační foto:
|
Odpovědi:
Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 06.pro.2021 v 21:13
|
Řez drátu a roviny bude jen bod. Z toho terénu máte jen vrstevnice? Nejdřív bych z nich asi dostal nějaký opravdový 3D terén. Ten pak můžete říznout.
|
Odeslal: Lucul
Datum odeslání: 06.pro.2021 v 21:21
|
To máte pravdu. Ale když bych chtěla udělat něco ve smyslu, že středem toho co chci řezat proložím osu a polovinu od osy vpravo chci nechat a polovinu od osy vlevo chci smazat. Asi jsem svůj dotaz nenapsala správně
|
|