Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5608 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Řez 3D drátového modelu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lucul Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.kvě.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucul Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Řez 3D drátového modelu
    Zasláno: 06.pro.2021 v 20:07
Hezký den,
chtěla bych poprosit o radu.

Mám 3D drátový model- např teréne s vrstevnicemi a potřebovala bych udělat třeba příčný řez tím terénem - tzn. nakreslit odpovídající rovinu řezu a pak oříznout kresbu za řezem.

Na obrázku mám vytaženo jak by např. měla vypadat rovina řezu. A po té bych ráda smazala část za touto rovinou.

Zkoušela jsem nejprve normální fce pro ořez, ale bez úspěchu. Potom jsem zkusila fce Rovina řezu, ale s tím sem se nedostala vůbec nikam.
Nevěděl by někdo jak na to? Děkuji za všechny návrhy.

Ilustrační foto:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 91012/rez.jpg

Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 305
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2021 v 21:13
Řez drátu a roviny bude jen bod. Z toho terénu máte jen vrstevnice? Nejdřív bych z nich asi dostal nějaký opravdový 3D terén. Ten pak můžete říznout.
Zpět nahoru
Lucul Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.kvě.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucul Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2021 v 21:21
To máte pravdu. Ale když bych chtěla udělat něco ve smyslu, že středem toho co chci řezat proložím osu a polovinu od osy vpravo chci nechat a polovinu od osy vlevo chci smazat. Asi jsem svůj dotaz nenapsala správně
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4216:Drátový 3D model v sestavě Inventoru.
Tip 5518:Jak převést objemové 3D těleso na drátový model?
Tip 8036:Jak vytvořit částečný drátový model zobrazení 3D modelu?
Tip 8818:Nefunguje mi otáčení DWG modelu pomocí 3D myši SpaceMouse.
Tip 9539:3D model z AutoCADu Architecture se v Inventoru (FDS) jeví jako drátový.
Tip 6731:Vytvoření 2D pohledu z 3D modelu v AutoCAD Architecture.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.