Vytisknout stránku | Zavřít okno

Výkaz poznámek z xRefu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Revit, BIM
Popis fóra: Diskuse k AEC CAD/BIM aplikacím Autodesk Revit, Revit LT, AEC Collection a Building Design Suite, FormIt, Dynamo, BIM 360, Insight 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=32889
Datum vytištění: 15.zář.2024 v 06:14

Téma: Výkaz poznámek z xRefu
Odeslal: JKA
Předmět: Výkaz poznámek z xRefu
Datum odeslání: 22.úno.2022 v 12:54
Dobrý den,
mám model, který jsem nedělal já. Mám profesi VZT s připojeným xRefem stavby. Potřebuji udělat tabulku (výkaz poznámek), kde budou z modelu VZT průtoky vzduchu (přívod/odtah) a ze stavby čísla místností...jaký by měl být postup ? A jak Revit pozná, že zrovna v této místnosti je tato bublina s přívodem a odtahem ? Lze to ? Děkuji.

Odpovědi:
Odeslal: Peter Jirat
Datum odeslání: 22.úno.2022 v 20:10
Sice nevím, co myslíte jako výkaz poznámek, ale zkusím popsat možný postup:
1. ze stavby do modelu VZT si převezmete místnosti nebo převedete na Prostory
2. pomocí Holixa Tools zapíšete do VZT prvků číslo místnosti/prostoru, ve kterém se prvek nachází (nutno zkontrolovat výšku místností/prostor, aby prvek v ní ležel
3. vytvoříte tabulku VZT zařízení, kde budete mít parametry s číslem místnosti, a parametry odtahu a přívodu.
O bubliny se nejedná, ty jen zobrazují hodnoty parametrů.

-------------
PJ

http://www.jirat.cz" rel="nofollow - www.jirat.cz

Datum odeslání: 23.úno.2022 v 09:40

Dobrý den, upřesňuji přiloženými screeny. Váš návod vyzkouším, ale zatím jsem si potřebnou tabulku vypsal ručně a zabralo mi to méně času. Potřebuji, aby se mi tyto informace vykazovaly v tabulce například ( č.m. S1.23 - PŘÍVOD +125 - ODTAH -125, č.m. S2.28 - PŘÍVOD 0 - ODTAH - 90). Hledám nějaký jednoduchý a rychlý způsob. Děkuji.

Odeslal: martin.biras
Datum odeslání: 23.úno.2022 v 12:52
Dobrý den, pokial to chcete vypísať iba do tabulky výkazu, tak by ešte rýchlym riešením bolo - vybrat pole z tzv "dostupných polí výkazu" (lde najdete i prostor/místnost), pri tvorbe napr. výkazu výustek VZT alebo mech zar, prislusenstvi, atd...môžte tak rýchlo získat informaci v akej miestnosti alebo prosteore sa prvky nachádzajú

Odeslal: Peter Jirat
Datum odeslání: 24.úno.2022 v 08:22
U toho načítání místností z xrefu do tabulky často narazíte na klasický problém, kde místnosti a prostory se definují rozličně, hlavně s ohledem na výšku prostoru. Místnost končí většinou na podhledu místnosti, kdežto prostory jdou až na nosnou konstrukci, nebo i definují zvláštní prostory pouze pro část mezi podhledem a konstrukcí stropu. A protože jsou často VZT a UTCH zařízení nad podhledem, hledání umístění takto nefunguje. Ale pro rychlou kontrolu či pokus o výkaz to určitě taky pomůže. 

-------------
PJ

http://www.jirat.cz" rel="nofollow - www.jirat.cz

Datum odeslání: 24.úno.2022 v 14:11
Děkuji... on je vlastně Revit tak napůl na h*vno. 

Vytisknout stránku | Zavřít okno