Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5334 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkaz poznámek z xRefu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 72
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkaz poznámek z xRefu
    Zasláno: 22.úno.2022 v 12:54
Dobrý den,
mám model, který jsem nedělal já. Mám profesi VZT s připojeným xRefem stavby. Potřebuji udělat tabulku (výkaz poznámek), kde budou z modelu VZT průtoky vzduchu (přívod/odtah) a ze stavby čísla místností...jaký by měl být postup ? A jak Revit pozná, že zrovna v této místnosti je tato bublina s přívodem a odtahem ? Lze to ? Děkuji.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2022 v 20:10
Sice nevím, co myslíte jako výkaz poznámek, ale zkusím popsat možný postup:
1. ze stavby do modelu VZT si převezmete místnosti nebo převedete na Prostory
2. pomocí Holixa Tools zapíšete do VZT prvků číslo místnosti/prostoru, ve kterém se prvek nachází (nutno zkontrolovat výšku místností/prostor, aby prvek v ní ležel
3. vytvoříte tabulku VZT zařízení, kde budete mít parametry s číslem místnosti, a parametry odtahu a přívodu.
O bubliny se nejedná, ty jen zobrazují hodnoty parametrů.

Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 72
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2022 v 09:40

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 80735/výkaz_poznámek.jpg



Dobrý den, upřesňuji přiloženými screeny. Váš návod vyzkouším, ale zatím jsem si potřebnou tabulku vypsal ručně a zabralo mi to méně času. Potřebuji, aby se mi tyto informace vykazovaly v tabulce například ( č.m. S1.23 - PŘÍVOD +125 - ODTAH -125, č.m. S2.28 - PŘÍVOD 0 - ODTAH - 90). Hledám nějaký jednoduchý a rychlý způsob. Děkuji.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 80735/výkaz_čm.jpg


Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 102
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2022 v 12:52
Dobrý den, pokial to chcete vypísať iba do tabulky výkazu, tak by ešte rýchlym riešením bolo - vybrat pole z tzv "dostupných polí výkazu" (lde najdete i prostor/místnost), pri tvorbe napr. výkazu výustek VZT alebo mech zar, prislusenstvi, atd...môžte tak rýchlo získat informaci v akej miestnosti alebo prosteore sa prvky nachádzajú


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 51828/img.png


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2022 v 08:22
U toho načítání místností z xrefu do tabulky často narazíte na klasický problém, kde místnosti a prostory se definují rozličně, hlavně s ohledem na výšku prostoru. Místnost končí většinou na podhledu místnosti, kdežto prostory jdou až na nosnou konstrukci, nebo i definují zvláštní prostory pouze pro část mezi podhledem a konstrukcí stropu. A protože jsou často VZT a UTCH zařízení nad podhledem, hledání umístění takto nefunguje. Ale pro rychlou kontrolu či pokus o výkaz to určitě taky pomůže. 
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 72
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2022 v 14:11
Děkuji... on je vlastně Revit tak napůl na h*vno. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5902:Zaokrouhlení výměr ploch ve výkazech místností Revitu.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.