Vytisknout stránku | Zavřít okno

Šablony výkresů v Inventoru

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=32926
Datum vytištění: 28.kvě.2026 v 03:59

Téma: Šablony výkresů v Inventoru
Odeslal: MaDv
Předmět: Šablony výkresů v Inventoru
Datum odeslání: 04.bře.2022 v 12:54
Dobrý den,

mám problém s nastavením hladin šablony výkresu v Inventoru. Mám vytvořen soubor .dwg (v Inventoru) v podobě šablony, tedy mám i nastavené hladiny - tloušťky čar a barvy. Vše je v pořádku. Když ale šablonu otvírám v Inventoru přes Nový>výkres (vyberu šablonu nahranou do složky Templates), otevře se mi správná šablona výkresu - problém ale je, že hladiny nejsou tak nastavené, jak je mám nastavené v dwg, jsou všechny černé a tloušťka taky neodpovídá (viz obrázek).

Děkuji.

Odpovědi:
Odeslal: horalek
Datum odeslání: 04.bře.2022 v 14:39
Dobrý den,

Míst, které to mohou ovlivnit je více.
Je možné, že dochází ke konfliktu stylů mezi centrální knihovnou a touto šablonou. Pokud ke kolizi dojde, bere při tvorbě nového výkresu to co je v Knihovně stylů.
(prostě to máte upraveno jen v šabloně a v knihovně stylů ne a máte stejné názvy stylů)

nejdříve mrkněte sem: 
https://www.cadforum.cz/cz/konflikt-stylu-v-otviranem-vykresu-inventoru-tip8114

opravte to ale tak, že aktualizujete Knihovnu stylů tím, co máte ve výkrese (příkaz Uložit). - viz obrázek

pozn.: 
Knihovna stylů slouží pro centrální řízení stylů ve firmě, aby měli všichni stejná nastavení a to i zpětně, ve starých dokumentech. Pomocí šablony totiž ovlivníte jen to co na základě šablony vytvoříte

Další věci co by to mohly ovlivnit:
Ukládejte šablonu pomocí příkazu "Uložit kopii jako šablonu"
V nastavení stylu Inventoru si překontrolujte "Výchozí nastavení objektu" - nastavuje, jaká se použije výchozí hladina a Styl pro vybraný typ entity, např. že všechny Viditelné hrany modely budou v hladině "Viditelná" a pod.

Odeslal: MaDv
Datum odeslání: 07.bře.2022 v 07:27
Děkuji za odpověď,

skutečně dochází ke konfliktu stylu. Bohužel tlačítko ,,Uložit,, (Styly a normy) je zašedlé a nejde použít (aktuální knihovna stylu neumožňuje zápis.

Odeslal: madep
Datum odeslání: 07.bře.2022 v 13:35
Dobrý den,
musíte mít knihovnu stylů nastavenou pro Čtení a zápis.

Martin Depta
Eltodo a.s.

Vytisknout stránku | Zavřít okno