Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4982 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Šablony výkresů v Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
MaDv Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.úno.2021
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AUtoCAD2020/2021, Inventor2019/2020/2021
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MaDv Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Šablony výkresů v Inventoru
    Zasláno: 04.bře.2022 v 12:54
Dobrý den,

mám problém s nastavením hladin šablony výkresu v Inventoru. Mám vytvořen soubor .dwg (v Inventoru) v podobě šablony, tedy mám i nastavené hladiny - tloušťky čar a barvy. Vše je v pořádku. Když ale šablonu otvírám v Inventoru přes Nový>výkres (vyberu šablonu nahranou do složky Templates), otevře se mi správná šablona výkresu - problém ale je, že hladiny nejsou tak nastavené, jak je mám nastavené v dwg, jsou všechny černé a tloušťka taky neodpovídá (viz obrázek).

Děkuji.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101259/Hladiny.JPG

Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 327
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2022 v 14:39
Dobrý den,

Míst, které to mohou ovlivnit je více.
Je možné, že dochází ke konfliktu stylů mezi centrální knihovnou a touto šablonou. Pokud ke kolizi dojde, bere při tvorbě nového výkresu to co je v Knihovně stylů.
(prostě to máte upraveno jen v šabloně a v knihovně stylů ne a máte stejné názvy stylů)

nejdříve mrkněte sem: 
https://www.cadforum.cz/cz/konflikt-stylu-v-otviranem-vykresu-inventoru-tip8114

opravte to ale tak, že aktualizujete Knihovnu stylů tím, co máte ve výkrese (příkaz Uložit). - viz obrázek

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6/01.png



pozn.: 
Knihovna stylů slouží pro centrální řízení stylů ve firmě, aby měli všichni stejná nastavení a to i zpětně, ve starých dokumentech. Pomocí šablony totiž ovlivníte jen to co na základě šablony vytvoříte


Další věci co by to mohly ovlivnit:
Ukládejte šablonu pomocí příkazu "Uložit kopii jako šablonu"
V nastavení stylu Inventoru si překontrolujte "Výchozí nastavení objektu" - nastavuje, jaká se použije výchozí hladina a Styl pro vybraný typ entity, např. že všechny Viditelné hrany modely budou v hladině "Viditelná" a pod.
Zpět nahoru
MaDv Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.úno.2021
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AUtoCAD2020/2021, Inventor2019/2020/2021
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MaDv Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2022 v 07:27
Děkuji za odpověď,

skutečně dochází ke konfliktu stylu. Bohužel tlačítko ,,Uložit,, (Styly a normy) je zašedlé a nejde použít (aktuální knihovna stylu neumožňuje zápis.


Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 143
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2022 v 13:35
Dobrý den,
musíte mít knihovnu stylů nastavenou pro Čtení a zápis.

Martin Depta
Eltodo a.s.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/Snímek_obrazovky_2022-03-07_133319.jpg

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.