Vykreselení externich referencí
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=33149
Datum vytištění: 09.říj.2024 v 10:55
Téma: Vykreselení externich referencí
Odeslal: Weronika99
Předmět: Vykreselení externich referencí
Datum odeslání: 09.kvě.2022 v 10:47
Dobrý den všem, chtěla jsem se zeptat na radu ohledně vykreslování externích referencí. Do modelu jsem připojila xref katastru, vše se krásně zobrazuje, tak stejně jako v rozvržení. Bohužel když vykreslím projekt do PDF, tak katastr (externí reference) se nevykreslí. Všechny vrstvy jsou zapnuté, zapnuté pro tisk. U druhé reference sítí mi tento problém nevyskakuje.. Nějaké tipy, rady, nápady, co s tím? Děkuji za každou radu! :)
|
Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 09.kvě.2022 v 11:00
V náhledu tisku se to zobrazí? Na jinou tiskárnu než PDF (např. DWF, rastr.obrázek) to funguje správně?
------------- Vladimír Michl (moderátor) Arkance Systems s.r.o. - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
|
Datum odeslání: 09.kvě.2022 v 11:08
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 09.kvě.2022 v 11:20
Tím "všechny vrstvy jsou zapnuté" myslíte ÚPLNĚ VŠECHNY nebo jen ty, o nichž si myslíte, že jsou potřeba?
Není třeba nakonec ten xref vložen třeba v hladině DEFPOINTS (taky už jsem to viděl) ...
------------- J. Mantlík
|
Datum odeslání: 09.kvě.2022 v 11:23
Jak píšete, všechny potřebné hladiny jsou zapnuté. Reference je v jiné hladině.
|
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 09.kvě.2022 v 11:28
Pokud není vidět ani v náhledu, pak je někde omezen jejich tisk. Ty hladiny jsou zapnuté jak v hlavním výkresu (ze kterého tisknete, hladina vložení xrefu), tak v onom xrefu (samostatné DWG)?
------------- Vladimír Michl (moderátor) Arkance Systems s.r.o. - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
|
Odeslal: splonk
Datum odeslání: 09.kvě.2022 v 11:30
a jak je na tom hladina "0" a "Defpoints", nejsou náhodou zmražené/vypnuté?
------------- JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24
Win 10, 11 x64
|
Datum odeslání: 09.kvě.2022 v 11:37
I ve výchozím dwg jsem kontrolovala vrstvy, všechno svítí, mělo by být krásně vidět v tisku, a ono ne. Někdy by člověk při práci v AutoCADu potřeboval nějaké prášky na zklidnění
|
Datum odeslání: 09.kvě.2022 v 11:39
Jak jsem psala výše, xrefy jsou v jiné hladině, a zbytek je zapnutý.
|
Odeslal: Kosík
Datum odeslání: 12.kvě.2022 v 17:32
Do jaké hladiny je vložem xref, není náhodou netisknutelná?
|
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 13.kvě.2022 v 08:30
Po zkušenostech s jiným problémem, který jsem kolegovi řešil, se zeptám Co takhle ještě zkusit RESTAURUJ nebo DIAG (na oba soubory)
------------- J. Mantlík
|
|