Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5135 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vykreselení externich referencí

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Weronika99 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.kvě.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2022
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Weronika99 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vykreselení externich referencí
    Zasláno: 09.kvě.2022 v 10:47
Dobrý den všem, chtěla jsem se zeptat na radu ohledně vykreslování externích referencí. Do modelu jsem připojila xref katastru, vše se krásně zobrazuje, tak stejně jako v rozvržení. Bohužel když vykreslím projekt do PDF, tak katastr (externí reference) se nevykreslí. Všechny vrstvy jsou zapnuté, zapnuté pro tisk. U druhé reference sítí mi tento problém nevyskakuje.. Nějaké tipy, rady, nápady, co s tím? 
Děkuji za každou radu! :)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:00
V náhledu tisku se to zobrazí? Na jinou tiskárnu než PDF (např. DWF, rastr.obrázek) to funguje správně?

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Weronika99 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.kvě.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2022
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Weronika99 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:08
Bohužel ne. 
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:20
Tím "všechny vrstvy jsou zapnuté" myslíte ÚPLNĚ VŠECHNY nebo jen ty, o nichž si myslíte, že jsou potřeba?

Není třeba nakonec ten xref vložen třeba v hladině DEFPOINTS (taky už jsem to viděl) ...

J. Mantlík

Zpět nahoru
Weronika99 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.kvě.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2022
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Weronika99 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:23
Jak píšete, všechny potřebné hladiny jsou zapnuté.
Reference je v jiné hladině.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:28
Pokud není vidět ani v náhledu, pak je někde omezen jejich tisk. Ty hladiny jsou zapnuté jak v hlavním výkresu (ze kterého tisknete, hladina vložení xrefu), tak v onom xrefu (samostatné DWG)?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:30
a jak je na tom hladina "0" a "Defpoints", nejsou náhodou zmražené/vypnuté?
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Weronika99 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.kvě.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2022
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Weronika99 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:37
I ve výchozím dwg jsem kontrolovala vrstvy, všechno svítí, mělo by být krásně vidět v tisku, a ono ne. Někdy by člověk při práci v AutoCADu potřeboval nějaké prášky na zklidnění LOL
Zpět nahoru
Weronika99 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.kvě.2022
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2022
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Weronika99 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:39
Jak jsem psala výše, xrefy jsou v jiné hladině, a zbytek je zapnutý. Ermm
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 526
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2022 v 17:32
Do jaké hladiny je vložem xref, není náhodou netisknutelná?
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2022 v 08:30
Po zkušenostech s jiným problémem, který jsem kolegovi řešil, se zeptám
Co takhle ještě zkusit RESTAURUJ nebo DIAG (na oba soubory)
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8251:VIPVarování Vault: soubory neobsahují úplné informace o referencích
Tip 8221:Seznam externích referencí projektu Revitu.
Tip 8372:Jak do Navisworks načíst DGN soubor s referencemi?
Tip 10622:VIPOdstranění odkazu na připojené parametry z jiného IPT souboru (iLogic)
Tip 4189:VIPVrácení posunutých atributů bloku na původní místo.
Tip 3329:VIPSnadná vzájemná křížová reference dvou výkresů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.