Vytisknout stránku | Zavřít okno

MEZNÍ ROZMĚRY U VAZEB

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=33213
Datum vytištění: 05.čer.2026 v 02:03

Téma: MEZNÍ ROZMĚRY U VAZEB
Odeslal: tona.m
Předmět: MEZNÍ ROZMĚRY U VAZEB
Datum odeslání: 24.kvě.2022 v 10:32
Ahoj,
mám pneuválec a pístnice má nastavený mezní rozměr odpovídající jejímu zdvihu. Pístnicí bych chtěl pohybovat, nechat ji například ve vysunuté poloze, ale potřeboval bych, aby se po aktualizaci vrátila do výchozí polohy. V současné době pístnicí pohybuji, ale když dojedu do max. vysunutí nebo pustím levé tlačítko myši, tak se vrátí do výchozí polohy. V Creu se právě vrátila až po aktualizaci.

Díky za pomoc

-------------
tona

Odpovědi:
Odeslal: Lubomír Polesný
Datum odeslání: 24.kvě.2022 v 11:21
Dobrý den,

v dialogu "Vložit vazbu" zaškrtněte volbu "Použít odsazení jako klidovou polohu" a do pole "Odsazení" zapište hodnotu vazby, ve které má pístnice zůstat.

-------------
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.

Odeslal: tona.m
Datum odeslání: 24.kvě.2022 v 12:15
Takto to mám zadané, ale já bych potřeboval pístnicí hýbat v celém rozsahu (kontrola kolizí a podobně) a následně provést "aktualizaci", která mi vrátí pístnici do výchozí polohy, aby např. výkres nebyl rozhozený.

-------------
tona

Odeslal: Lubomír Polesný
Datum odeslání: 24.kvě.2022 v 13:30
Dobrý den,

takto to tedy nejde nastavit.
Buď použijete zaškrtávátko, jak jsem psal, a pístnice se posune po uvolnění myši do místa s odsazením, a nebo zaškrtávátko nepoužijete a pístnice zůstane po uvolnění myši stát na místě.

-------------
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.

Odeslal: issin
Datum odeslání: 17.čer.2022 v 17:04
Podobný problém jsem řešil u pantů, ty navíc měli být jako díl uživatelské knihovny. Šel jsem na to přes reprezentace. Poloha zavřeno, 30/45/60/... stupňů/otevřeno. Vše je možné definovat při vytváření sestavy dle vlastní potřeby. Ve vrcholové sestavě se jen přepíná mezi polohovymi reprezentacemi.

Odeslal: Charlee
Datum odeslání: 08.čvc.2022 v 10:15
Taky doporučuju využít polohovou prezentaci. Jedna nehybná poloha polohové prezentace speciálně pro výkres a ten zůstane bez změn. Hodně tu možnost používám přesně pro to, abych si s modelem hýbal dle libosti, ale výkres zůstal.

-------------
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.

Vytisknout stránku | Zavřít okno