Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
tona.m ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.zář.2011 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventro2020 Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() Zasláno: 24.kvě.2022 v 10:32 |
Ahoj,
mám pneuválec a pístnice má nastavený mezní rozměr odpovídající jejímu zdvihu. Pístnicí bych chtěl pohybovat, nechat ji například ve vysunuté poloze, ale potřeboval bych, aby se po aktualizaci vrátila do výchozí polohy. V současné době pístnicí pohybuji, ale když dojedu do max. vysunutí nebo pustím levé tlačítko myši, tak se vrátí do výchozí polohy. V Creu se právě vrátila až po aktualizaci. Díky za pomoc
|
|
tona
|
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
![]() |
Dobrý den,
v dialogu "Vložit vazbu" zaškrtněte volbu "Použít odsazení jako klidovou polohu" a do pole "Odsazení" zapište hodnotu vazby, ve které má pístnice zůstat.
|
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
tona.m ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.zář.2011 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventro2020 Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
Takto to mám zadané, ale já bych potřeboval pístnicí hýbat v celém rozsahu (kontrola kolizí a podobně) a následně provést "aktualizaci", která mi vrátí pístnici do výchozí polohy, aby např. výkres nebyl rozhozený.
|
|
tona
|
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
![]() |
Dobrý den,
takto to tedy nejde nastavit. Buď použijete zaškrtávátko, jak jsem psal, a pístnice se posune po uvolnění myši do místa s odsazením, a nebo zaškrtávátko nepoužijete a pístnice zůstane po uvolnění myši stát na místě. Upravil Lubomír Polesný - 24.kvě.2022 v 20:11 |
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 604 |
![]() |
Podobný problém jsem řešil u pantů, ty navíc měli být jako díl uživatelské knihovny. Šel jsem na to přes reprezentace. Poloha zavřeno, 30/45/60/... stupňů/otevřeno. Vše je možné definovat při vytváření sestavy dle vlastní potřeby. Ve vrcholové sestavě se jen přepíná mezi polohovymi reprezentacemi.
|
|
![]() |
|
Charlee ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.dub.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021 Stav: Offline Bodů: 279 |
![]() |
Taky doporučuju využít polohovou prezentaci. Jedna nehybná poloha polohové prezentace speciálně pro výkres a ten zůstane bez změn. Hodně tu možnost používám přesně pro to, abych si s modelem hýbal dle libosti, ale výkres zůstal.
|
|
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,145 sekund.