Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5827 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

MEZNÍ ROZMĚRY U VAZEB

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
tona.m Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.zář.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventro2020
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tona.m Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: MEZNÍ ROZMĚRY U VAZEB
    Zasláno: 24.kvě.2022 v 10:32
Ahoj,
mám pneuválec a pístnice má nastavený mezní rozměr odpovídající jejímu zdvihu. Pístnicí bych chtěl pohybovat, nechat ji například ve vysunuté poloze, ale potřeboval bych, aby se po aktualizaci vrátila do výchozí polohy. V současné době pístnicí pohybuji, ale když dojedu do max. vysunutí nebo pustím levé tlačítko myši, tak se vrátí do výchozí polohy. V Creu se právě vrátila až po aktualizaci.

Díky za pomoc
tona
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 495
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2022 v 11:21
Dobrý den,

v dialogu "Vložit vazbu" zaškrtněte volbu "Použít odsazení jako klidovou polohu" a do pole "Odsazení" zapište hodnotu vazby, ve které má pístnice zůstat.
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
tona.m Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.zář.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventro2020
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tona.m Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2022 v 12:15
Takto to mám zadané, ale já bych potřeboval pístnicí hýbat v celém rozsahu (kontrola kolizí a podobně) a následně provést "aktualizaci", která mi vrátí pístnici do výchozí polohy, aby např. výkres nebyl rozhozený.
tona
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 495
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2022 v 13:30
Dobrý den,

takto to tedy nejde nastavit.
Buď použijete zaškrtávátko, jak jsem psal, a pístnice se posune po uvolnění myši do místa s odsazením, a nebo zaškrtávátko nepoužijete a pístnice zůstane po uvolnění myši stát na místě.



Upravil Lubomír Polesný - 24.kvě.2022 v 20:11
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 592
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2022 v 17:04
Podobný problém jsem řešil u pantů, ty navíc měli být jako díl uživatelské knihovny. Šel jsem na to přes reprezentace. Poloha zavřeno, 30/45/60/... stupňů/otevřeno. Vše je možné definovat při vytváření sestavy dle vlastní potřeby. Ve vrcholové sestavě se jen přepíná mezi polohovymi reprezentacemi.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.