Vytisknout stránku | Zavřít okno

Kategorie parametrů

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Revit, BIM
Popis fóra: Diskuse k AEC CAD/BIM aplikacím Autodesk Revit, Revit LT, AEC Collection a Building Design Suite, FormIt, Dynamo, BIM 360, Insight 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=33348
Datum vytištění: 24.led.2025 v 07:56

Téma: Kategorie parametrů
Odeslal: VojtechC
Předmět: Kategorie parametrů
Datum odeslání: 29.čer.2022 v 14:11
Zdravím, prosím o radu s takovou drobností, která mi pije krev..

Tvořím si rodiny oken a v průběhu tvorby jsem si vytvořil parametr (celé číslo), který mi určuje počet skel. Parametr jsem vytvořil jako typ a přiřadil mu kategorii Stavba. Nyní jsem se rozhodl, že by se mi to hodilo více jako parametr instance a pod jinou kategorií - Vazby. V rodině to uložím, vše funguje vypadá jak by mělo. Ale po nahrání do projektu i šablony se mi parametr stále řadí do kategorie stavba. Zkoušel jsem parametr smazat, znovu vytvořit, vymazat všechny zmínky o oknech v šabloně atp. Nic nepomáhá. Když jsem rodinu vložil do čistého projektu (bez jakékoliv šablony), parametr byl zařazen správně. 

Nesetkal se s tím prosím někdo a nevíte o nějakém řešení? Nerad bych kvůli tomu tvořil všechny rodiny znovu.. Jedná se o maličkost, ale rád bych měl parametry uspořádané tak, jak mi to vyhovuje pro práci.

Děkuji, s pozdravem V.

Odpovědi:
Odeslal: splonk
Datum odeslání: 29.čer.2022 v 18:40
Ano stalo... nebyl čas se tím zabývat ale štvalo to... :-)
Teď zpětně přemýšlím...:
- udělal jsem family parametr a dal do kategorie
- pak jsem ho změnil na sdílený a změnil kategorii - nevim, zda jsem menil typ/instance)

delalo to presne to, co pisete...

napada mne... zkuste parametr pojmenovat jinak tak at je pro Projekt uplne jiny...

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Odeslal: VojtechC
Datum odeslání: 30.čer.2022 v 08:33
Děkuji za tip.. ještě dodám info, že problémový parametr byl sdílený.. Vyřešil jsem to nahrazením úplně novým sdíleným parametrem.

Odeslal: splonk
Datum odeslání: 30.čer.2022 v 08:37
jj, myslím si, že si projekt ten parametr "někde" pamatuje podle nazvu, (hňup), a pak se to takto chová...
Diky za zpětnou vazbu... 
JAS 

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Vytisknout stránku | Zavřít okno