Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3919 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kategorie parametrů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
VojtechC Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit2020
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VojtechC Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kategorie parametrů
    Zasláno: 29.čer.2022 v 14:11
Zdravím, prosím o radu s takovou drobností, která mi pije krev..

Tvořím si rodiny oken a v průběhu tvorby jsem si vytvořil parametr (celé číslo), který mi určuje počet skel. Parametr jsem vytvořil jako typ a přiřadil mu kategorii Stavba. Nyní jsem se rozhodl, že by se mi to hodilo více jako parametr instance a pod jinou kategorií - Vazby. V rodině to uložím, vše funguje vypadá jak by mělo. Ale po nahrání do projektu i šablony se mi parametr stále řadí do kategorie stavba. Zkoušel jsem parametr smazat, znovu vytvořit, vymazat všechny zmínky o oknech v šabloně atp. Nic nepomáhá. Když jsem rodinu vložil do čistého projektu (bez jakékoliv šablony), parametr byl zařazen správně. 

Nesetkal se s tím prosím někdo a nevíte o nějakém řešení? Nerad bych kvůli tomu tvořil všechny rodiny znovu.. Jedná se o maličkost, ale rád bych měl parametry uspořádané tak, jak mi to vyhovuje pro práci.

Děkuji, s pozdravem V.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2022 v 18:40
Ano stalo... nebyl čas se tím zabývat ale štvalo to... :-)
Teď zpětně přemýšlím...:
- udělal jsem family parametr a dal do kategorie
- pak jsem ho změnil na sdílený a změnil kategorii - nevim, zda jsem menil typ/instance)

delalo to presne to, co pisete...

napada mne... zkuste parametr pojmenovat jinak tak at je pro Projekt uplne jiny...

JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
VojtechC Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit2020
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VojtechC Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2022 v 08:33
Děkuji za tip.. ještě dodám info, že problémový parametr byl sdílený.. Vyřešil jsem to nahrazením úplně novým sdíleným parametrem.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2022 v 08:37
jj, myslím si, že si projekt ten parametr "někde" pamatuje podle nazvu, (hňup), a pak se to takto chová...
Diky za zpětnou vazbu... 
JAS 
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 13260:Výběr parametrů z jiných částí projektu ve výkazech Revitu.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,238 sekund.