Vytisknout stránku | Zavřít okno

Entity nemají hladinu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=33802
Datum vytištění: 28.kvě.2026 v 12:29

Téma: Entity nemají hladinu
Odeslal: Mantlík
Předmět: Entity nemají hladinu
Datum odeslání: 15.lis.2022 v 11:03
Zdravím
Kolega dostal soubor, kde jsou "mraky" entit, které se tváří, že nemají žádnou hladinu. Potřebujeme se jich nějak šikovně hromadně zbavit, ale nepřišel jsem zatím na to, jak je vybrat najednou ...
DIAG našel sice přes  11000 chyb, přes 9000 jich opravil a něco přesouval do hladiny $BAD-LAYER, ale když tuhle hladinu izoluji, tak je opět prázdná obrazovka a nic tam ...
Je nějaká cesta, jak to jinak hromadně vybrat, vyizolovat a následně smazat?
Díky za nápady

-------------
J. Mantlík

Odpovědi:
Datum odeslání: 15.lis.2022 v 11:37
Tak je to zvláštní ... U kolegy nezabral ani DIAG ani _RECOVER.
U mně následně DIAG nezabral taky, ale _RECOVER ano ahladina $bad layer1 šla izolovat a pak smazat.
Že by tím, že on má 2020 a ja 2022 ??Smile

-------------
J. Mantlík

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 15.lis.2022 v 12:46
To je asi spíš jinou "vertikální" verzí (např. Civil vs. AutoCAD). Nicméně entita nemůže "nemít" hladinu - takový DWG není platný, zřejmě nepochází z AutoCADu.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 15.lis.2022 v 13:14
Já i kolega máme civil, jen já 2022 a on 2020. TAkže vertikalitou to vyřešení u mně a ne u něj asi nebude - i když "trpaslíci jsou potvory zákeřné a občas nevyzpytatelné" Wink
Nicméně to, že entita v zásadě nemůže nemít hladinu - s tím souhlasím, taky jsem to za ta (už dlooouhá) léta viděl prvně. Z čeho ten soubor pochází, nevím, ale s tímhle zdrojem nikdy problémy s kompatibilitou nebyly. Ten soubor musel být nějak porušen - 10000 chyb mluví za vše

-------------
J. Mantlík

Vytisknout stránku | Zavřít okno