Vytisknout stránku | Zavřít okno

Přidání popisku profilu podle libovol. bodu trasy

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, MapGuide, Topobase, Map Infrastructure Server, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=33970
Datum vytištění: 30.kvě.2026 v 21:47

Téma: Přidání popisku profilu podle libovol. bodu trasy
Odeslal: Mantlík
Předmět: Přidání popisku profilu podle libovol. bodu trasy
Datum odeslání: 27.led.2023 v 09:45
Dobrý den
Potřeboval bych, aby se mi v profilu zobrazil popisek se staničením a výškou v libovolném bodu trasy, tedy že bych ukázal na bod trasy a v podélném profilu by se mi v proužku "koty nivelety" zobrazil příslušný popisek ( jako např. v začátku a konci směrového oblouku
Tedy opak toho, že si mohu na trasu "posadit" popisek výšky v bodě trasy, na který ukážu
Samozřejmě to jde obejít třeba vložením stopy příčného řezu (který pak po exportu smažu), ale chtěl bych zkusit jiné řešení.
Buď špatně hledám, nebo to civil neumožňuje?
Děkuji za nápady

-------------
J. Mantlík

Odpovědi:
Odeslal: kuba.92
Datum odeslání: 14.úno.2023 v 08:39
Dobrý den,
pokud mě nedoplní ostatní kolegové, tak za mě kromě stop je ještě k dispozici možnost udělat si další profil, kde každý lom/výškový bod, bude reprezentovat místo, kde se mají popisky vypsat. Je nutné tento profil zvolit ve sloupci Profil 1 při nastavování datových proužků.
Osobně mi řešení přes stopy přijde elegantnější, protože by mělo jít udělat si pro trasu druhou skupinu stop příčných řezů a tu pro tuto potřebu využít.

Děkuji
S pozdravem
Jakub Líbal

Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 16.úno.2023 v 10:15
Děkuji
Ta druhá skupina stop příčných řezů mne nenapadla, to mi připadá výhodnější

-------------
J. Mantlík

Vytisknout stránku | Zavřít okno