Vytisknout stránku | Zavřít okno

přerušení křivky v bodě

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=34205
Datum vytištění: 29.kvě.2026 v 20:42

Téma: přerušení křivky v bodě
Odeslal: xJanik
Předmět: přerušení křivky v bodě
Datum odeslání: 06.dub.2023 v 14:46
Dobrý den, nemůžu přijít nato proč, když dám přerušit křivku v bodě, tak někdy se v daném bodě přeruší a mám křivku na dvě části a v jiném výkresu při přerušení zmizí půlka křivky od toho bodu, kde jsem ji přerušila. Čím to je?
Děkuji za odpověď

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 06.dub.2023 v 15:10
Záleží na tom, jakým způsobem spouštíte příkaz _BREAK - ten si žádá dva body přerušení. Pokud máte uchopovací režim KONcový nebo PRŮsečík, může být druhý bod zadán jako koncový bod segmentu a celý segment se tak vymaže.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 06.dub.2023 v 15:16
Takže při tomto příkazu musím vypínat uchopení objektu, případně si nechat jen úchop průsečíku? Je příkaz pro přerušení, aniž bych to musela vypínat, když chci přerušit křivku v jednom bodě? Děkuji

Datum odeslání: 06.dub.2023 v 15:18
Ještě jsem to zkoušela s vypnutými úchopy a křivka od daného bodu stejně zmizí....

Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 06.dub.2023 v 15:43
JAk v toolbaru, tak i v ribbonu máte dvě ikonky - pro přerušení v jednom nebo ve dvou bodech.
Přerušení v jednom bodě funguje dobře - ale nesmí být zapnutá koncový úchop (nevím, proč, ale protože koncový úchop si nikdy nastálo nezapínám, tak je mi to celkem jedno). S průsečíkem není problém ...
Pokud byste chtěla vypínat koncový úchop automaticky, musela byste si nadefinovat vlastní příkaz/funkci - něco ve stylu  VYPNI KONCOVÝ ÚCHOP - PŘERUŠ V 1 BODĚ - ZAPNI KONCOVÝ ÚCHOP

-------------
J. Mantlík

Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 07.dub.2023 v 09:28
To musí být něco ve výkresu. U mne funguje Přeruš v bodě bez problémů i se zapnutým uchopením Konec. Vyberu čáru, dám Nejbližší a kliknu na bod čáry.

Vytisknout stránku | Zavřít okno