Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5327 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

přerušení křivky v bodě

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: přerušení křivky v bodě
    Zasláno: 06.dub.2023 v 14:46
Dobrý den, nemůžu přijít nato proč, když dám přerušit křivku v bodě, tak někdy se v daném bodě přeruší a mám křivku na dvě části a v jiném výkresu při přerušení zmizí půlka křivky od toho bodu, kde jsem ji přerušila. Čím to je?
Děkuji za odpověď
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21557
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2023 v 15:10
Záleží na tom, jakým způsobem spouštíte příkaz _BREAK - ten si žádá dva body přerušení. Pokud máte uchopovací režim KONcový nebo PRŮsečík, může být druhý bod zadán jako koncový bod segmentu a celý segment se tak vymaže.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2023 v 15:16
Takže při tomto příkazu musím vypínat uchopení objektu, případně si nechat jen úchop průsečíku? Je příkaz pro přerušení, aniž bych to musela vypínat, když chci přerušit křivku v jednom bodě? Děkuji
Zpět nahoru
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2023 v 15:18
Ještě jsem to zkoušela s vypnutými úchopy a křivka od daného bodu stejně zmizí....
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2023 v 15:43
JAk v toolbaru, tak i v ribbonu máte dvě ikonky - pro přerušení v jednom nebo ve dvou bodech.
Přerušení v jednom bodě funguje dobře - ale nesmí být zapnutá koncový úchop (nevím, proč, ale protože koncový úchop si nikdy nastálo nezapínám, tak je mi to celkem jedno). S průsečíkem není problém ...
Pokud byste chtěla vypínat koncový úchop automaticky, musela byste si nadefinovat vlastní příkaz/funkci - něco ve stylu  VYPNI KONCOVÝ ÚCHOP - PŘERUŠ V 1 BODĚ - ZAPNI KONCOVÝ ÚCHOP

J. Mantlík

Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 325
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2023 v 09:28
To musí být něco ve výkresu. U mne funguje Přeruš v bodě bez problémů i se zapnutým uchopením Konec. Vyberu čáru, dám Nejbližší a kliknu na bod čáry.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4107:Jak v Mapu přerušit křivku se zachováním připojených objektových dat?
Tip 8051:Přerušení křivek v naznačených bodech.
Tip 5631:Automatické přerušení čar v průsečících.
Tip 2765:VIPJak v AutoCADu nebo v LT nakreslit přerušený řez/pohled (včetně asociativních kót)?
Tip 3646:Jak rozdělit křivku (polyčáru) na dané segmenty?
Tip 6651:Přerušení křivky v zadaných staničeních.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,800 sekund.