Export dwg do Inventoru - špatné měřítko
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=9087
Datum vytištění: 26.dub.2026 v 17:20
Téma: Export dwg do Inventoru - špatné měřítko
Odeslal: Prekel
Předmět: Export dwg do Inventoru - špatné měřítko
Datum odeslání: 14.srp.2009 v 20:54
Dobrý den,
při vkládání (Ctrl+c/v) dwg výkresu z ACADu 09 do náčrtu Inventoru 09 se mi výkres zobrazí několikrát větší než v originálním dwg. V původním dwg vypadá vše v pořádku, rozměry i souřadnice sedí, v Inventoru jsou ale rozměry výkresu 25,4-krát větší - nemůžu tedy ani upravit měřítko v ACADu, 1/25,4 pro zmenšení je nepoužitelné. Jednoduše úsečka v CADu má 1mm, v Invetoru 25,4mm. Je to problém jen jednoho konkrétního výkresu z druhé ruky, jinak vše funguje, jak má. Kde dělám chybu? Díky za jakoukoliv pomoc.
pozn.: stejně tak, když otevřu dwg přímo v Inventoru, rozměry jsou větší než v CADu
|
Odpovědi:
Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 14.srp.2009 v 21:21
Co zkusit nastavení jednotek v autocadu, případně v inventoru.
V autocadu se nastavují jednotky pro vložení - dle textu jsou nastaveny asi na palce.
Možná by pomohl i tip pro autocad 4580 http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=4580 - Proč mi AutoCAD 2006 a vyšší vkládá bloky v jiném měřítku.
Jinak další VIP 6817 a 4877
|
Odeslal: Prekel
Datum odeslání: 14.srp.2009 v 21:53
Máte pravdu, to číslo mě vůbec netrklo, bude určitě problém palců. Mám ale nastaveny mm, ani změna jednotek (Možnosti->Uživ. nastavení->Měřítko pro vložení) zdrojových/cílových nic nezpůsobí. Mám v ACADu otevřeny současně dva výkresy (ten problemový a jakýkoliv jiný), nakreslím v nich stejně dlouhou úsečku, po vložení do Inventoru mám dvě ruzně dlouhé úsečky. V Inventoru můžu změnit jednotku dokumentu na palce, tím si bohužel nepomůžu (kromě idw, které bude vypadat v pořádku). Nevím si rady, možná jsem něco přehlédl, děkuji za pomoc
edit: přehlédl jsem vaši úpravu, podívám se na to, dík edit2: VIP žel nemám, 4580 nic, ale vyřešil jsem to překopírováním výkresu do jiného a z něj teprve do Inventoru a vložené rozměry jsou správné. Díky za pomoc
|
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 17.srp.2009 v 08:12
V Acadu použijte příkaz _units a nastavte pro délku typ "desítkový" a měřítko pro vložení typ "milimetry".
------------- Ing. Zdeněk Mrázek Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
|
Odeslal: horalek
Datum odeslání: 17.srp.2009 v 10:32
|
Při vkládání do Inventoru (před vybráním polohy vložení) stiskněte pravé tlačítko, v možnostech nastavte místo palců milimetry.
|
|