Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Téma: Spojení ploch v Civilu3D a vykreslení vrstevnic Zasláno: 21.zář.2010 v 09:06
Dobrý den,chtěla bych ze zeptat jak vytvořím vrstevnice upraveného terénu?Mám nějaký povrch vytvořený z vrstevnic a na tomto povrchu bych chtěla udělat rovinnou plochu, postupovala jsem tak,že jsem si vytvořila z této rovinné plochy nový povrch a potom jsem původní povrch a tento nový sloučila dohromady,ale vrstevnice se mi nepřekreslily,tak jak by měly,netušíte,kde by mohl být problém?Děkuji za odpovědˇ.P.K.
Dobry den, ono to asi nebude uplne tak jenoduche. pokud je normalne sloucite, tak se data povrchu "smichaji" a budete z toho mit neco jineho. pokud to nejde nejak jednoduseji, tak je treba vytvorit prusecik povrchu puvodniho a svahovanim noveho a tim puvodni orezat a pak sloucit v novem povrchu, tam zadat zobrazeni s vrstevnicemi, ktre pak muzete jeste vyexportovat. je mozne, ze to jde jednoduseji, ale to bych dohromady uz nedal...
Takže si napřed udělám tu rovnou plochu,potom svahování ke stávajícímu terénu a jak udělám potom ten průsečík těch dvou ploch?Jde mi o to,že potřebuju ty upravené vrstevnice jako podklad do výkresu,takže mi nevadí, že se ty povrchy spojí dohromady.
Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline
Bodů: 1642
Zasláno: 21.zář.2010 v 14:01
Dobrý den, úplně mi není jasný výsledek. Ale já bych postupoval takto: 1) Mám původní terén zaměření 2) Mám vytvořený rovinný povrch (není mi jasné, jak jste ho vytvořila) doporučuji použít návrhové linie, resp převést z nakreslené ACAD křivky a dát ji výšku. Tím také získáte čisté hrany na okraji. 3) udělám si kopii terénu zaměření 4) Do této kopie vložím přes Úpravy požadovaný rovinný povrch. 5) vypnu styly vrstevnic u ostatních povrchů a nechám zapnutý pouze ten poslední (sloučený) se stylem vrstevnic
ja se obavam, ze by se takto spojily definicni prvky rovinneho povrchu s puvodnimi vrstevnicemi - pokud je rozestup vrstevnic velky a nezasahuje do noveho povrchu, slo by i toto, jinak asi bude treba nejprve vyriznout otvor pro ten novy.
pokud provedete svahovani na puvodni teren, tak staci vyexportovat navrhovou linii paty svahu jako krivku a tu pouzit na vyriznuti a pak pripojit nejlepe navrhove linie puvodniho terenu, nebo cely puvodni teren do toho noveho celku k puvodnimu zkopirovanemu vlozenim a vyriznutemu terenu (pozor na poradi uprav v definici, aby vam vlozeni nepredbehlo orezani).
No ten rovinný terén jsem vytvořila přes návrhovou linii, zadala jsem jí výšku a povrch jsem udělala přes modelování zemního tělesa- vytvořila jsem pouze výplň té mojí rovinné plochy, žádné jiné terénní úpravy tam zatím nemám.
Mozna pozde a trosku mimo. V civilu 2011 je funkce slouceni terenu, kde uz by to nemelo byt problem. V definice/upravy/vlozit povrch. Pozor na poradi vlozeni povrchu.
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru