Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Jack ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 17.úno.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD2009, Civil 3D2009 Stav: Offline Bodů: 34 |
![]() Zasláno: 18.led.2011 v 09:48 |
Zdravím Vás kolegové, mám pracovní stanici HP Z600, Civil 3D 2011 a grafiku quadro 2000. Předem píši že na ni zatím nevyšel certifikovaný ACad ovladač, čímž si obhajuji můj problém.
A teď k jádru pudla. Při kreslení když vyberu myší kótu ve výkresu, tak se tento výběr tak na 1sek. zasekne, vím že to vypadá jako puntičkaření, ale opravdu mě to při celodenní práci rozčiluje. Akceleraci zapnutu mám a s nápady jsem už v koncích. ![]() |
|
Předem děkuji všem...
|
|
![]() |
|
LCerny ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 17.kvě.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil 2017, Raster Design, Topobase 2016 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
Nemáte zapnuté zobrazení vlastností? To někdy docela zdržuje.
|
|
![]() |
|
cestár ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.říj.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
Niekedy bývajú problémy práve s tou akceleráciou. Vypnite ju a napíšte výsledok.
|
|
![]() |
|
Jack ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 17.úno.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD2009, Civil 3D2009 Stav: Offline Bodů: 34 |
![]() |
I při vypnuté akceleraci je problém stejný.
Nic méně vlastnosti zapnuté mám a máte pravdu v tom, že pokud oknu vypnu, tak to běží jak má. Nic méně, bych tedy změnil téma této diskuze na "jak při zapnutých vlastnostech zrychlit CAD" jelikož je potřebuji mít zapnuté. Vyřešil jste tento problém někdo? Vždyť ve 2009 jsem žádný problém neměl a jestli toto mají být výhody nových verzí a subscription, tak to s Pánem Bohem... ![]() |
|
Předem děkuji všem...
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21890 |
![]() |
Příčin zpomalení může být celá řada - akcelerace grafiky, nedostatek paměti, různá dynamická zobrazení uživatelského prostředí.
Zkuste si např. "Turbo" režim pomocí naší utility TURBO. Pokud se práce zrychlí, jde ji ovlivnit nastavením prostředí. Pokud ne, je problém v hardware, v aplikaci nebo ve výkresu.
|
|
![]() |
|
LCerny ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 17.kvě.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil 2017, Raster Design, Topobase 2016 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
Taky si myslím, že to bude spíš nastavením AutoCADu atd. Mně vlastnosti fungují stejně jako v předchozích verzích.
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji pane Michl, ukázal jste mi cestu..
Jelikož se po nahrání TURBO.vlx nic nezměnilo, tak je zřejmě chyba v hardw. Což mě přivádí k původní myšlence, že možná důležitou úlohu sehraje certifikovaný driver pro quadro 2000. Jinak už nevím, mám za to že s 6gb ram a s 8mi jádry 2,4Ghz už jsem udělat víc nemohl. Vždyť Civil 09 mi běžel rychleji na starém PC s obyč. ATI grafikou 256MB. (podotýkám, že se to děje při obyčejném kreslení vzorového příčného řezu, v profilu AutoCAD classic). Nic, i tak Vám pánové děkuji za strávený čas.. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21890 |
![]() |
Myslíte nahrání a spuštění TURBO (příkazový řádek byl červeně)? Ještě jaký je tam operační systém? Osmijádro nijak výrazně nepomůže. To je divné, požadavky na HW se zase tolik od verze 2009 nezměnily. |
|
![]() |
|
![]() |
Ano byl červený. Vím že CPU tomu moc nepomůže, ale co je na tom nejzajímavější je, že to dělají jen kóty. Ostatní prvky jsou v pohodě a bleskurychlé. U označení kóty jde vidět, jak se panel vlastností pomalu překresluje, no fakt hrůza.
|
|
Předem děkuji všem...
|
|
![]() |
|
![]() |
Jo ještě ten OS je Win 7 pro - 64bit....
|
|
Předem děkuji všem...
|
|
![]() |
|
cestár ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.říj.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
diskutovali sme ešte s kolegom tento problém. On sa stretol s takýmto správaním pri použití kótovacieho štýlu, prebratého zo starších verzií. Nie je to aj Váš prípad?
|
|
![]() |
|
![]() |
Musím říct, že mě to velice potěšilo, jak se mi snažíte pomoci, to jsem nečekal. Ale bohužel zkoušel jsem v úplně čistém výkresu založit nový kótovací styl a stále to samé... Zkoušel jsem i najít nějaké nastavení vlastností, ale také bez úspěchu...
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ještě zkuste tip:
Měl by pomoci.
|
|
![]() |
|
![]() |
Jako vždy jste na to přišel pane Michl, jen mě vždy pobaví, jak mě i po těch letech dokáže ACad překvapit. Sbalením nabídky čáry a šipky opravdu zabírá. Jen bych se přimluvil, jestli by to do dalších verzí nešlo nějak vyladit.. Děkuji a přeji hezký den....
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,570 sekund.