Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
MatB ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.bře.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D 2012 Stav: Offline Bodů: 58 |
![]() Zasláno: 13.bře.2011 v 15:28 |
Dobrý den. Chtěl bych zeptat, zda lze v CIVILU vymodelovat koridor s tunely a mosty tak, aby se výkopy z tunelů započítavaly v bilanci zemních prací a tím pádem se projevily i v hmotnici. Děkuji Upravil MatB - 13.bře.2011 v 16:34 |
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Dobrý den,
pokud budete dělat tunel přes koridor a správně nadefinujete vzorový příčný řez včetně správného nakódování hran (horní a spodní povrch...), Civil 3D pak spočítá kubatury z rozdílu obou povrchů. Takže možné to je...Pozor na úplné svislice. |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
MatB ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.bře.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D 2012 Stav: Offline Bodů: 58 |
![]() |
Děkuji, to je skvělá zpráva že to lze, ale bohužel jsem ještě nikdy podobný vzorový příčný řez nedefinoval a jsem lehce ztracen a v nápovědě CIVILu jsem také nic nenašel a na internetu také ne. Tak bych se Vás chtěl zeptat, zda náhodou nevíte, jestli někde neni nějaký návod, jak podobný vzorový příčný řez nadefinovat. Děkuji |
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Zkuste něco na tento způsob.
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji za rady a tipy
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobry den. Dnes jsem se pokusil zacit modelovat sestavu tunelu, ale driv nez jsem zacal, tak jsem uvizl na problemech s instalaci nahledu aplikace pro tvoreni podsestav z AutoCAD LABS.... Tak bych se chtel zeptat, zda je treba si nainstalovat tuto aplikaci nebo zda CIVIL ma jiz v sobe nainstalovany editor sestav a jak se do tohoto editoru dostanu a zda tam pujde namodelovat sestavu tunelu. Dekuji |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
Jelikož zřejmě začínáte, nekomplikoval bych si život Subassembly editorem. To je trochu vyšší dívčí. Pro jednoduchý případ z odkazu výše vám stačí použít modré sirky, které jsou součástí C3D. |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano, jsem zacatecnik. Mohu Vas jeste poprosit o radu, kde presne ty modre sirky najdu?? Omlouvam se za takovou hloupou otazku, ale jsem doopravdy ztracen. Dekuji |
|
![]() |
|
![]() |
Ctrl+3 - Palety nástrojů > Všeobecné podsestavy
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
Dekuji
|
|
![]() |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,664 sekund.