ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - archiv s prezentacemi byl rozeslán účatníkům
Přes 119.500 registrovaných u nás, celkem 1.103.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKreslenie 2D objektov v osiach XZ

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jakub6 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.úno.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2014
Stav: Offline
Bodů: 41
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kreslenie 2D objektov v osiach XZ
    Zasláno: 30.srp.2011 v 19:12

Dobry den,

prosim Vas o pomoc. Nechapem preco mi normalne ide kreslenie 2D objektov v osiach XY ale ked chcem kreslit (2D objekty) v osiach XZ tak mi to nejde. Same sa kreslia stale v XY. V osiach XZ mi ide kreslit len usecka. Mozete mi poradit? Mozno je to len nejaka strasne primitivna a moja chyba.

Za skoru odpoved vopred dakujem.

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6213
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2011 v 20:12
Dobrý den,

v druhé části druhé věty popíráte to, co jste napsala v první. Možná to ale chápu špatně já.

Nicméně zkuste si prosím ověřit nastavení uživatelského souřadného systému (UCS/USS). Pokud to nepomůže, upřesněte prosím Váš dotaz, např. které objekty nelze kreslit atd.
Zpět nahoru
Jakub6 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD2014
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2011 v 20:33
V XY - ide vsetko vporiadku. V XZ - iba usecka. A ziadne ine 2D objekty. Napr. ked mam nastaveny pohlad kolmo na rovinu XZ a idem kreslit kruznicu - kreslim/vidim len usecku. Pretoze ta kruznica sa kresli "otocena o 90°". Ked ju nakreslim vidim len usecku ale potom sa prepnem do pohladu kolmo na XY a vidim uz kruznicu. A ja chcem aby sa ta kruznica v pohlade kolmo na XZ kreslila "neotocena o 90°" a aby som ju videl ako kruznicu - nie usecku.
Zpět nahoru
pozpa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 09.čvc.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2026, Revit2026
Bodů: 18
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2011 v 20:53
to je naprosto normalni chovani, co tu popisujete. jelikoz zmenou pohledu nezmenite rovinu kresleni. je nutne otocit souradny system (ucs/uss). potom muzete kreslit krivky.
Zpět nahoru
Jakub6 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD2014
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2011 v 21:12

Som rad ze sme sa pochopili. A dakujem za vasu odpoved. Takze teraz si treba nastudovat a naucit sa poriadne robit s USS a mal by byt moj problem vyrieseny? 

Dakujem.

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6213
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2011 v 21:45
Aha, tak to se omlouvám, splynulo mi XZ a XY. pozpa Vám už ale odpověděl.
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Bodů: 388
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2011 v 06:28
Na něco podobného jsem se tu nedávno ptal:
Pokud se při 2D kreslení používají různé USS, může to při další práci dělat problémy, ale jak plyne z odpovědí na můj dotaz, novější verze by si s tím měly umět poradit.

Zpět nahoru
Jakub6 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD2014
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2011 v 17:58

Ale ja som pred niekolkymi rokmi modeloval v 3D a nic som nerobil s USS... Len som si jednoducho "prevracal" model (asi cez "Volna Orbita") a robil som hocico. Vsetko mi islo rysovat. Aj 2D objekty - podla toho ako som si model natocil. Preto sa chcem spytat ci sa to neda nahodou nejako len nastavit alebo prepnut. Moze byt pricinou ze v AutoCAD 2011 mam nastavene zobrazenie na "AutoCAD Classic" ?

Za odpoved dakujem.

Zpět nahoru
pozpa Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 09.čvc.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2026, Revit2026
Bodů: 18
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2011 v 20:07
muzete pouzivat v menu view/views preddefinovane pohledy top, bottom, right... se kterymi se otaci rovnou i rovina kresleni
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7183:Nelze vložit 2D náčrt do výkresu.
Tip 10733:Kreslení křivky se segmenty definovanými sklonem (2D).
Tip 7576:Rychlejší tvorba střechy nad libovolným půdorysem.
Tip 8949:Jak převést 3D objekty Civil3D na autocadovské 2D entity?
Tip 10648:Změna orientace IFC modelu z Inventoru pro Revit.
Tip 6859:Přehled různých podob ikon USS v AutoCADu.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,488 sekund.