Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
rychetsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 09.bře.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() Zasláno: 04.čvc.2012 v 14:24 |
Dobrý den. Chci se zeptat, zda se někdo z vás nesetkal s problémem,
který mě trápí v novém Autocadu. Konkrétně je to načítání LISPů při spuštění Autocadu. Nefunguje mi ani jedna metoda, na kterou jsem zvyklý. Tzn.
buď načítání přes CUI nebo přes OBSAH v "Načíst aplikaci". Viz.
přílohy. V předchozích verzích to fungovalo bez problému. Pokud chci nyní použít LISP, tak musím jít do "Načíst
aplikaci" a natvrdo ho dát dvojklikem znovu načíst. To mě ovšem zdržuje, protože LISPy používám skoro stále a
abych je při každém načtení CADu znovu načítal, to se mi zrovna dvakrát nelíbí. Takže se ptám: Je to Bug ve verzi 2013 nebo jsem jediný,
komu to zlobí? |
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
DD
Asi to mate dobre nastavene.... zkuste si prosim, prece jenom, overit vyhledavaci cesty v Options... mela by tam byt cesta primo ke slozce, kde mate ulozene one LISPy... Hezky den JASponza
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Jste jediný, komu to zlobí ... :)
Tiež si myslím, že máte problém vo vyhľadávacích cestách. Mne lispy chodia ako v starých verziách.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 09.bře.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
Nemyslím si, že bych měl problém ve vyhledávacích cestách.
Viz přiložený obrázek. Než jsem se zeptal, tak jsem si samozřejmě vše několikrát zkontroloval
a vyzkoušel. A jestli se nemýlím, tak LISP který nemá žádné další podpůrné
soubory, musí jít načítat přes „Obsah“ a „při spuštění“! Například „sellay.lsp“ mi fungoval několik let bez problému a ačkoli mám nastavený Autocad stejně jako na notebooku, kde mám verzi 2012, tak se mi ten lisp automaticky nenačte. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Jestli je to cestama, zjistíte snadno - pokud dáte (LOAD "sellay.lsp") a najde ho, tak máte cesty správně. (BTW, asi bych místo mapovaných disků radši používal plnou kvalifikovanou cestu)
Já jsem si už dříve zvyknul na Autoload (on už asi není s pamětí pro lispy takový problém, ale proč načítat při každém startu i to, co nepoužiju). A to mi v 2013 jede bez problémů.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak díky bohu nejsem jediný komu nefunguje X let fungující auto-load LISPů.
No uvidíme, jak to bude pokračovat dál. Zatím tedy verzi 2013 dávám k ledu... |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21901 |
![]() |
Nevím o tom, že by v AutoCADu 2013 nefungoval některý z autoload mechanismů. Používáme jich řadu a všechny zdá se fungují bez problémů. Onen problém zmiňovaný na US fóru byl způsoben chybou v LISP aplikaci, je nepravděpodobné, že byste měl tutéž chybu ve vaší LISP aplikaci.
Je ale fakt, že metoda přes CUIx je docela atypická (nová). Zkuste např. "aktovku" v APLČTI.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Můj hlavní problém je právě to, že mi nefunguje ta "aktovka" a to mě štve. Přitom na notebooku mám verzi 2012 a všechno nastavené stejně a šlape to jako po másle. Metodu přes CUI nepoužívám, protože neumí VLX. Důležité je, že ať spustím jakýkoliv LISP píše mi to "Neznámý příkaz". Další věc je, že mi ve verzi 2013 nefunguje nápověda přes Exchange...v laptopu ve verzi 2012 opět vše funguje bez problému.
Upravil rychetsky - 11.čvc.2012 v 14:54 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21901 |
![]() |
Nemáte nějaké omezená práva do Registry? (třeba jenom do větve s AutoCADem)
Aktovka nám funguje ve verzi 2013 bez problémů. Její obsah se ukládá do Registry do větve:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\AutoCAD\R19.0\ACAD-xxxx:405\Profiles\<<vášProfil>>\Dialogs\Appload\Startup
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To se zdá být v pořádku
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
ten disk O: je pořád namapovaný? Jedete pod tím profilem VANILLA?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Děkuji za nasměrování pane Michle. Problém byl nakonec v profilu VANILLA. Ačkoli tam bylo vše nastavené, tak byl nějaký kousnutý. Nastavil jsem VANILLU na "Výchozí" hodnoty a vše namapoval znovu. Teď fungují LISPy i online nápověda. ![]() |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
No vidite :)
Chyba bola MPaK Ja osobne som velmi spokojna s AutoCADom 2013. Odporucam ho nezatracovat a zacat pouzivat. Kresli pomaly za Vas.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,775 sekund.