Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2365 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vkladani dyn bloku z ToolPalettes

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vkladani dyn bloku z ToolPalettes
    Zasláno: 04.led.2017 v 16:50
Vkládám bloky do křížení - používám standartní dyn. blok "Krizeni_objektu" co je v C3D 2016. Ten blok jsem vykopíroval do svého pomocného souboru, který používám jako zdrojak pro ToolPalettes. Z něj jsem to pak natahal na paletu a ve vlastnostech jsem vybral postupně pro každý nastroj jinou variantu bloku. Výsledek - JE TO PEKELNĚ POMALÉ (až 10s při vložení). Ten výkres má 8 Mb (acad), jiné bloky i dynamické jsou celkem rychle.

Při vkládání to vždycky vypisuje... absolutně nemám šajnu proč se dělají nějaké substituce?!

Command:  Duplicate definition of block Krizeni_objektu  ignored.
Substituting [simplex.shx] for [romans2.shx].
Substituting [simplex.shx] for [romans2.shx].
Specify insertion point or [Basepoint/Scale/X/Y/Z/Rotate]:
Command: Specify opposite corner or [Fence/WPolygon/CPolygon]:

Dělám něco špatně?


Upravil johny - 04.led.2017 v 17:28
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2017 v 09:21
Dobrý den, ten blok se jmenuje přesně "Krizeni_objektu" ? Nemohu ho najít ať v naší nebo country kit šabloně, abych si to mohl zkusit.

12.1.2017 12:25
-------------------- 
Tak jsem to otestoval a problém se u mě neprojevil. Blok jsem si nakopíroval do prázdného výkresu klasicky přes schránku windows. Zkuste vzít nějakou zálohu výkresu a vložit tam blok znovu. 


Upravil jakub_kares - 12.led.2017 v 12:24
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2017 v 18:08
Díky že jste to alespoň zkusil. A gratuluji že jste našel! Vím, že to nedělá všude. Potřeboval bych spíš úvahu, jak je nějaká taková kolize vůbec možná (je to vůbec kolize? v jiných souborech to nehlásí chybějící shx) a co bych měl hledat. Nikdy jsem si něčeho takového nevšiml -- hlavně mě tedy překvapilo, že vůbec nějaké *shx má co společného s tím blokem, proboha proč? Ale neměl jsem čas se v tom hrabat...

Každopádně jsem ten problém samozřejmě už nějak vyřešil... Udělal jsem to, co jsem měl udělat před tím, než jsem to dal na ty palety - zbavit se té dynamičnosti. Zkusil jsem místní utilitu.. pak jsem našel v bažinách jednu super (od MP), za dvě minuty po problému.


Upravil johny - 12.led.2017 v 18:25
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1973:Jak kreslit vlnitou čáru izolace?
Tip 4650:Jak zobrazovat v ADT 2006 příkazy u kurzoru?
Tip 6109:DWG obsahuje prvky vytváření. Otevřít v editoru bloků?
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.
Tip 11560:Jak vytvořit blok s více vkládacími body?
Tip 5792:Nastavení úhlů trasování.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,688 sekund.