Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4237 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

problém s CSN VPR (VýkopNásypCZ)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
SKANSKA-BIM Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.led.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace SKANSKA-BIM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: problém s CSN VPR (VýkopNásypCZ)
    Zasláno: 05.led.2017 v 09:25
zdravím všetkých Civil používateľov a zároveň vás chcem požiadať o pomoc pri riešení VPR.
Som používateľom Civil 3D 2017 s nainštalovaným českým Country kitom (inštalovaný dle návodu CadStudia). Všetko je v poriadku až do chvíle kedy dám vytvoriť koridor (vyber trasy, výber nivelety, cielenie na terén a výber VPR). Po prebudovaní koridoru mi podzostavy VýkopNásypCZ buď necielia na terén, alebo mi ich nevykreslí vôbec (pri pohľade na ´´editor priečnych rezov´´ alebo v zobrazení priečnych rezov) . Našiel som tu postup ako to spraviť alternatívne, keďže som sa tu dočítal že niektoré CSN VPR majú takýto problem (vybrať VPR - S 11_5, prispôsobiť si šírkové usporiadanie), ale bez výsledku. Druhú alternatívu ako som zvolil vytvoriť násypy a výkopy cez ´´sirky´´, ale v tom okamihu mi zmizli krajnice (resp. ako by tam ostali len kódy bodov, ale spojnice zmizli). Cele som to skúšal s rôznymi VPR a kombinovaním podzostáv, ale bez úspechu. Bol by som veľmi vďačný, keby mi niekto v tejto veci vedel pomôcť. Za odpoveď (akúkoľvek) vopred ďakujem.

PS: rád by som priložil nejaké foto alebo samotný DWG ale formáty a ich veľkosť ma nepustia
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 57
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2017 v 14:41
Dobrý den, děje se vám to takto všude. Podsestavy mají problém především v blízkosti terénu, nedokážou se rozhodnout, jestli jsou v násypu nebo už v zářezu.

Co se týká chyby, která se vyskytuje od 9,5 a níže. Tak tam je špatně nareferencovaný jeden z parametrů. Myslím, že pravá krajnice si bere sklon pláně z levého pruhu a obráceně.

Co se týká úplného mizení svahů. Stávalo se mi to, když jsem si sestavu sám skládal a nebyly nareferencovány parametry.

Co se týká mizení krajnic. Máte je zacílované na terén? Cíluje se jak svah tak právě ty krajnice.
Zpět nahoru
SKANSKA-BIM Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.led.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace SKANSKA-BIM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2017 v 11:54
Dobrý deň,
používam VPR ´´SměrNerozdělJízdníPruhKlopeníCZ - 11.5´´ šírkovo upravený podľa potrieb PD. Všetko čo používam mám, dúfam správne nareferencované. Unifikované kódy bodov aj spojníc. Všetko (vrátane krajníc) cielené podľa potreby.

- Pri použití ´´VýkopNásypCZ´´ - nevykreslí vôbec nič, alebo nesprávne nacielený svah (ako ste vraveli, že sa nevie rozhodnú, či je v násype alebo v záreze)
- Pri použití ´´NapojeníOdsazeníASklon´´ svahy SKORO fungujú. TZ, že niekedy ich vykreslí správne a niekedy ich vo vykreslení PR prehodí na druhú stranu a ešte vstrelí o 300 m vyžšie. (tu tak isto nedokážem identifikovať problém)
- Pri použití ´´NapojeníNaSklonKPovrchu´´ - svahy fungujú výborne, ale zmizne krajnica. Nie vždy, ale skoro stále.

kódy bodov používam P2, pre svahy bez humusu P3
kódy spojníc vždy predefinujem na Povrch,RefPovrch pre kompatibilitu s CSN VPR.

Asi najhodnotnejšie by bolo vidieť DWGčko, ale vzhľadom na limit Mb to nedokážem priložiť.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16558
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2017 v 12:41
POZN: Pokud je DWG větší, pošlete jej přes Helpdesk nebo odkazem přes cloud úložiště (A360, Google, OneDrive, Box, apod.)
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
SKANSKA-BIM Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.led.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace SKANSKA-BIM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2017 v 22:21
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1441
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2017 v 13:45
Dobrý den,
zběžně jsem se díval na poslaný výkres. Používáte datovou zkratku na povrch terénu, který není součástí DWG, takže nelze přebudovat koridor. V některých vzorových řezech nedědíte ty správné parametry z Jpruhu do krajnice... pro svahy z modrých sirek používáte ne zcela vhodnou podsestavu, která pak způsobuje ono odskočení nahoru. Díky nesprávně zadanému klopení se pak někde špatně klopí pláň atd.

Doporučoval bych používat raději naše CAD Studio extravilánové podsestavy včetně silničářské šablony, abyste měl kódy trochu lépe pod kontrolou. A zároveň bych také doporučil nějakou kratší konzultaci ohledně využití některých podsestav.

Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Domingo93 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.led.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD CIVIL 3D2016, AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Domingo93 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2017 v 21:53
Zdravim. Chcel by som sa opýtať ohladom CSN podzestav pre civil 2017. Mam problem ,že po vytvorení koridoru sa mi zobrazí koridor , niečo na štýl obdlžíkov , bez svahovania, resp. zo svahovaním iba na jednej strane. Ako by som to mohol napraviť? Vytvárat podzestavy,šablony v civile (podla širkoveho usporiadania a rozmerov, sklonov CSN podzestav)? tak by to šlo? Prikladam obrazok , dufam ze ho zobrazí. rozšírujem cestu C7,5 na C9,5 :D 
Připojené souboryraruploads/74539/nahlad.rar
S pozdravom Bc. Dominik Kropiľák
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 57
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2017 v 13:03
Jestli používáte sestavu S7,5 tak upzorňuji, že je špatně vytvořená. Jediná správná je S11,5, takže doporučuji šířkově upravit ji.

Zkontrolujte cílování v koridoru, na povrch musí cílit jak krajnice tak svahy. Jiný důvod může být právě špatné sestavení šablony a nebo, že se pohybujete blízko terénu a CSN podsestava to nezvládá.

Proto bylo vytvořeno toto :)
Zpět nahoru
SKANSKA-BIM Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.led.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace SKANSKA-BIM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2017 v 20:59

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74200/obr.jpg



Dobrý deň,
pokiaľ Vám nevykresľije svahovacie podzostavy, odporúčam skontrolovať dedenie parametrou vo vlastnostiach šablony typických rezov podľa obrázku, ktorý som priložil do prílohy. Dedené parametre si môžete skontrolovať s ľubovolným VPR vytiahnutým z CSN podzostav.
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 57
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2017 v 12:10
Než z libovolného bych spíš řekl z S11,5 ty další mají přeházené parametry v krajnicích.
Zpět nahoru
Domingo93 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.led.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD CIVIL 3D2016, AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Domingo93 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2017 v 15:11

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74539/1.png


Okej páni, dal som S 11,5 a upravil rozmery na 9,5, ale zhruba v polovici obluka mi už prestane kreslit svah ako môžte vydieť na obrázku 
S pozdravom Bc. Dominik Kropiľák
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1441
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2017 v 22:08
Dobrý večer,
z obrázku nic nepoznáme, zkuste poslat poslední verzi výkresu.

Díky
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Domingo93 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.led.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD CIVIL 3D2016, AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Domingo93 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2017 v 00:19
https://ulozto.sk/!aQs6rQUK3iX9/trasa-rar 


S pozdravom Bc. Dominik Kropiľák
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 2016, Civil 2017, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 57
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2017 v 12:46
Vaše výkresy jsme poslali přímo na podporu Autodesku. Uvidíme, s čím přijdou. Celé se to chová nějak zvláštně.
Zpět nahoru
Domingo93 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.led.2017
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD CIVIL 3D2016, AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Domingo93 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2017 v 13:39
Dakujem za pomoc. Používam civil 3D 2017+ mam tam šablonu z verzie 2011 cz (kvôly tomu, aby pekne vykresľovalo pozdlžaky a priečaky) ...
S pozdravom Bc. Dominik Kropiľák
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8386:AutoCAD Civil 3D mi neklopí vozovku v řezech.
Tip 5568:VIPJak přidat vlastní ocelové profily do knihovny AutoCADu Mechanical?
Tip 7695:Úprava a doplnění rozměrů ocelových profilů v AutoCAD Mechanical.
Tip 9853:Kde vzít další typy čar pro liniová vedení a inženýrské sítě?
Tip 10724:Podpora normy ČSN v Inventoru - doporučení.
Tip 9033:Jak v Inventoru vkládat šrouby a matice podle ČSN?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,672 sekund.