Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4485 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

PŘEVOD JPG OBRÁZKU DO DWG

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 201
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: PŘEVOD JPG OBRÁZKU DO DWG
    Zasláno: 23.led.2018 v 10:55
Ahoj,

je možné pomocí inventoru převést obrázek z formátu jpg do křivek dwg nebo dxf aby se to dalo vypálit? nechce se mi to ručně obkreslovat. Pokud ano tak jak na to?
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17271
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2018 v 11:00
V Inventoru ne - na převod obrázku na vektory (vektorizaci) existují různé aplikace a web služby, ale zrovna JPG se svými kompresními artefakty není nejvhodnější obrázkový formát pro tento účel.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2018 v 14:55
Lze to vyřešit metodou obrázek podložit do náčrtu a "obkreslit" - není to příliš přesné a je to dost pracné, záleží, o co jde. Ale někdy to stačí Smile
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 1105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2018 v 16:38
Jak bylo řečeno výše - v Inventoru přímo ne (leda podložit a obkreslit).
Můžete však zkusit například převést obrázek například v Inkscape na vektor
(Path - Trace Bitmap) a výsledek uložit jako DXF.
V každém případě je třeba výsledek ještě doladit (převést například spline na polyline).
Záleží na složitosti rastrového obrázku.
=^..^=
Zpět nahoru
lazo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.srp.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADLT2012
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lazo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2018 v 20:36
Na vektorizaci digitalizovaných "papírových" technických výkresů (bitmapa) je výhodné použít WiseImage Pro. Instruktážní videa lze dohledat na YouTube. Smile
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2018 v 07:11
Na vektorizaci naskenovaných výkresů funguje i doplněk pro AutoCAD - RasterDesign.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 332
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2018 v 09:35
koneckonců např. pdfko můžete do Autocadu dostat velmi jednoduše pomocí příkazu pdfimport :-)
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17271
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2018 v 10:29
pozor, pokud se ale to PDF má automaticky převést na DWG výkres, musí být vektorové (tedy ne obrázek v PDF)
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 201
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2018 v 10:34
Vyzkoušel jsem několik internetových převodníků ale tenhle mohu doporučit: https://convertio.co/jpg-dxf/


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/PAV40_001.JPG




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/PAV_40_001.JPG


Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7677:Převod rastrového obrázku na matici pixelů uvnitř DWG.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11112:VIPExport obrázku modelu/sestavy Inventoru ve vysokém rozlišení.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,273 sekund.